Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Δήμος Σητείας: Yπεγράφη σύμβαση για την έκδοση του βιβλίου της Δρ. Γεωπονικών Επιστημών Ψαρουδάκη Αντωνέλλας με τίτλο : «Αυτοφυή – εδώδιμα χόρτα και λαχανικά της Ανατολικής Κρήτης»



   Μεταξύ του Δημάρχου Σητείας και της SPAS PRINT ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ, ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ υπεγράφη σύμβαση για την έκδοση του βιβλίου της Δρ. Γεωπονικών Επιστημών Ψαρουδάκη Αντωνέλλας με τίτλο : «Αυτοφυή – εδώδιμα χόρτα και λαχανικά της Ανατολικής Κρήτης» έναντι του ποσού 4.000,00 Ευρώ περίπου, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 6%.
   Η παρούσα έκδοση του βιβλίου-λευκώματος στηρίζεται σε ακαδημαϊκή μελέτη της Αντωνίας Ψαρουδάκη, Δρ. Γεωπονικών Επιστημών και πραγματεύεται τις διατροφικές συνήθειες που περιβάλλουν τη γνώση και την κατανάλωση των αυτοφυών εδώδιμων χόρτων και λαχανικών στον καλλικρατικό Δήμο Σητείας. Περιλαμβάνει πρωτότυπα στοιχεία σχετικά με τη βιοποικιλότητα μέσα και ανάμεσα στους πληθυσμούς σημαντικών ειδών της περιοχής καθώς και ταξική ταυτοποίηση των ειδών συνοδευμένα από πλήθος φωτογραφιών.

   Το σύγγραμμα μπορεί να αποτελέσει ακαδημαϊκό βοήθημα για τους φοιτητές της σχολής Γεωπονίας του ΤΕΙ Κρήτης και στα δύο τμήματά της (Διατροφής και Διαιτολογίας και Τεχνολόγων Γεωπόνων). Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό το καθιστά ευκολόχρηστο  και για το πλατύ κοινό. Αποτελεί δε, πηγή χρήσιμη για τον θεματικό (διατροφικό, βοτανολογικό) τουρισμό στην περιοχή της Σητείας.       Σημαντικό μέρος του συγγράμματος χρησιμοποιήθηκε για να στηρίξει με επιτυχία την εγγραφή των εθνοβοτανικών πρακτικών των άγριων χόρτων της Κρήτης στο Εθνικό ευρετήριο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Αποτελεί δε, στοιχείο ανάδειξης της Σητειακής διατροφικής κουλτούρας.
   Μέρος των εκτυπωμένων βιβλίων θα διατεθεί στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κρήτης, στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στα κέντρα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης καθώς και στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες της Κρήτης ή όπου αλλού ζητηθεί.
   Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί ένα πολύτιμο έργο αναφοράς και γνώσης της ιστορίας του τόπου μας και κρίνοντας η Δημοτική Αρχή ότι θα πρέπει και οι νέες γενιές να γνωρίσουν, να μελετήσουν και να αγαπήσουν την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας, προέβη στην έκδοση του εν λόγω βιβλίου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου