Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Θοδωρής Πατεράκης: Είχαμε πάντα «συνέπεια πολιτική» με εξωστρέφεια και συνεχή προσπάθεια για την ανάπτυξη του τόπου μας. Η Σητεία έχει μπει στον δρόμο της ανάπτυξης, η Σητεία του χθες είναι παρελθόν, η Σητεία πάει «ΜΠΡΟΣΤΑ».



«ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ»

Συνδημότισσες και συνδημότες,

   Την τελευταία περίοδο γινόμαστε μάρτυρες «δημόσιων λόγων και πράξεων» των εν δυνάμει υποψηφίων Δημάρχων που προκαλούν έντονο προβληματισμό αλλά και  συγχρόνως μεγάλη ανησυχία για τη συνέχεια της προεκλογικής περιόδου, η οποία κατά γενική ομολογία, έχει ξεκινήσει πολύ νωρίς.
   Κάποιος προτρέπει και καλεί τους υποψηφίους στη δημιουργία ενός λαϊκού μετώπου κατά της δημοτικής αρχής. Έτσι, απλά συνθηματολογικά.
   Εμπρός να καταλάβουμε την εξουσία………

   Καμία αναφορά σε κάτι συγκεκριμένο για να μπορέσουμε, καταθέτοντας τα επιχειρήματά του ο καθένας, να ξεκινήσει ένας δημόσιος διάλογος, για να δοθεί η δυνατότητα στους συμπολίτες μας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και ενημερωμένοι να πάρουν τις αποφάσεις τους.
   Γενικόλογες αερολογίες, χωρίς απόδειξη, δε βοηθούν τον πολίτη να κατανοήσει την πραγματικότητα και να καταδικάσει ή να επαινέσει τη Δημοτική Αρχή ή τον υποψήφιο Δήμαρχο.
   Άλλος υποψήφιος ανακοινώνει την υποψηφιότητά του, στη συνέχεια την ανακαλεί καταγγέλλοντας το «τοξικό κλίμα» που υπάρχει στο πολιτικό (;) περιβάλλον του Δήμου μας και «πάλιν ερχόμενος» ανακοινώνει εκ νέου την υποψηφιότητά του, αφού μάλλον (;) το «τοξικό κλίμα» έπαψε πλέον να είναι «τοξικό».
   Κρίνετε φίλοι μου, συνέπεια «λόγων και πράξης», βάσει των οποίων πρέπει να υπηρετήσεις τον θεσμό της αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα σήμερα που οι δυσκολίες είναι μεγάλες σε κάθε μας βήμα, σήμερα που ο νέος Νόμος δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τη λειτουργία των Δήμων, σήμερα που πρέπει να λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα.
   Όταν λείπει η σοβαρότητα , η τόλμη, το όραμα που σε ωθεί για να υπηρετήσεις το Δήμο, όταν «άγεσαι και φέρεσαι» στη λήψη σοβαρών και δύσκολων αποφάσεων, όταν σου λείπει η σταθερότητα, όταν στην πρώτη δυσκολία τα παρατάς και περιμένεις το «δελτίο καιρού της ημέρας» για να δεις τι θα αποφασίσεις, τότε δεν είσαι ικανός να διαχειριστείς τις τύχες ενός Δήμου.
   Η συμμετοχή, αγαπητοί μου συμπολίτες, στα αυτοδιοικητικά δρώμενα πρέπει να είναι «βίος και πράξη» και όχι απλώς απασχόληση ή υποχρέωση επειδή κάποιοι «με πιέζουν» και ούτε βέβαια πεδίο κομματικών ή άλλης μορφής αντιπαραθέσεων.
   Όταν δε, στους δημοτικούς χώρους μεταφέρονται προσωπικά απωθημένα, αυτό καταντά πολύ επικίνδυνο για την κοινωνική συνοχή και τότε πράγματι το «περιβάλλον γίνεται τοξικό».
   Αγαπητοί συμπολίτες,
   Μέχρι τώρα, με τη συμμετοχή μας στα τοπικά δρώμενα προσπαθήσαμε να πετύχουμε το καλύτερο για τον τόπο μας.
   Με εργατικότητα και εντιμότητα στη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων, θέσαμε στόχους και έχουμε να επιδείξουμε ένα σημαντικό έργο.
   Η Σητεία του σήμερα δεν είναι η Σητεία του χθες. Βάλτε το χέρι στην καρδιά και αξιολογείστε. Βρισκόμαστε σε πολύ καλύτερη θέση. Αυτό θα το αποδείξουμε παρουσιάζοντας σας τα πεπραγμένα μας.
   Ζητάμε απλά να μας παρακολουθείτε στον απολογισμό που θα κάνουμε.  
   Κάποιοι, είναι γεγονός, είναι πολύ έμπειροι στο «παιχνίδι» των εντυπώσεων και της εξαπάτησης.
   Μην τους αφήνετε να σας εξαπατούν με ψεύτικα λόγια, αερολογίες (αναπόδεικτες) που τίποτα δεν προσθέτουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου μας.
   Ναι στην τεκμηριωμένη κριτική. Όχι στις γενικόλογες κατηγορίες.
   Εμείς ξεκινάμε τον δημόσιο διάλογο ενημέρωσης του πολίτη με σοβαρότητα, με τεκμηρίωση, με επιχειρήματα, χωρίς μικροπολιτικό κουτσομπολιό και απαρχαιωμένο παραγοντισμό.
   Είχαμε πάντα «συνέπεια πολιτική» με εξωστρέφεια και συνεχή προσπάθεια για την ανάπτυξη του τόπου μας.
   Η Σητεία έχει μπει στον δρόμο της ανάπτυξης, η Σητεία του χθες είναι παρελθόν, η Σητεία πάει «ΜΠΡΟΣΤΑ».

Ο Δήμαρχος Σητείας
Θοδωρής Πατεράκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου