Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

ΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ


  
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας « ο Μύσων», ο Σύλλογος  Νεανικής Δημοσιογραφίας «Τύπος και Ουσία» και το 4ο ΔΣ Σητείας σας καλούν να συμμετάσχετε στις εναρκτήριες  ημερίδες του 5ου  Παγκρήτιου Διαγωνισμού Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων (2018-2019) για μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 18:00,  στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας
Πρόγραμμα Ημερίδας:
18.30-18.40:Σύντομοι χαιρετισμοί συνδιοργανωτών.
18.40-18.55: Γιώργος Δασκαλάκης, εκπαιδευτικός- εκπρόσωπος του Συλλόγου Νεανικής Δημοσιογραφίας
«Παρουσίαση του 5ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων και του εντύπου «Τα Κρητικόπουλα».
18.55-19.10: Μαρία Γ. Σεργάκη Ιστορική Ερευνήτρια, τ. Προϊσταμένη των ΓΑΚ- Ν. Λασιθίου «Πως ανακάλυψα τον Μαθητικό- Νεανικό Λασιθιώτικο Τύπο».
19.10-20.30: Παρουσίαση των εντύπων από τα σχολεία που θα δηλώσουν συμμετοχή (ο χρόνος παρουσίασης του κάθε εντύπου θα είναι ανάλογος με τον αριθμό των συμμετοχών). Η παρουσίαση αφορά στα ήδη εκδοθέντα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά και ειδικές εκδόσεις) καθώς και κάθε άλλης μορφής σημαντική μαθητικο-δημοσιογραφική παραγωγή του προηγούμενου σχολικού έτους από τους εκπροσώπους των σχολείων που θα δηλώσουν συμμετοχή.
    Στα σχολεία και στους παρευρισκόμενους μαθητές θα διανεμηθεί το πρώτο τεύχος του περιοδικού «Τα Κρητικόπουλα» που θα περιέχει ιστορικά στοιχεία από τον νεανικό τύπο της Κρήτης κατά τον 20ο αιώνα και μια πλούσια ανθολογία τευχών και δημοσιογραφικών κειμένων των μαθητών από τα προηγούμενα σχολικά έτη. Το τεύχος έχει εκδοθεί με την επιμέλεια της ομάδας παραγωγής και την ευγενική χορηγία της «Γραφοτεχνικής Κρήτης» του Ρεθύμνου.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                                                 Η Γεν. Γραμματέας


Αλεξάκης Αλέξανδρος                                                            Σαντιμπαντάκη Ελένη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου