Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Μήνυμα Γιάννη Πλακιωτάκη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Αυξήσεις Αντικειμενικές

                                 Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2018

Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση που μου απευθύνατε, ώστε να παραστώ στην σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου, με αφορμή την υπέρμετρη αύξηση των αντικειμενικών αξιών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου. Δυστυχώς όμως, ανειλημμένες κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να παρευρεθώ.
Πραγματικά, θα ήθελα να είμαι σήμερα ανάμεσα σας, γιατί η διαμαρτυρία αυτή πέρα από ότι αναδεικνύει την ανεπάρκεια της κυβέρνησης σε ακόμα ένα πολύ ευαίσθητο οικονομικά θέμα, ουσιαστικά αποτελεί την προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών του Δήμου Αγίου Νικολάου, που ως στόχο έχει τον περιορισμό των αυξήσεων ώστε να μη δημιουργούνται στρεβλώσεις στην τοπική κοινωνία.

Εξάλλου, όπως προκύπτει η αναπροσαρμογή αυτή είναι δυσανάλογα αυξημένη σε σύγκριση με τις υπόλοιπες περιοχές της Κρήτης και της χώρας μας γενικότερα.

Η πέρα κάθε λογικής αυτή αύξηση, επιβαρύνει σοβαρά και όλες τις υπόλοιπες πράξεις που αφορούν στα μεταβιβαζόμενα ακίνητα. Η συγκεκριμένη απόφαση, πλήττει κυρίως τους ασθενέστερους οικονομικά συμπολίτες μας, καθώς επιβάλλεται οριζόντια, χωρίς καμία εξαίρεση εν μέσω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας.

Η κατάφορη αυτή αδικία έχει ως αποτέλεσμα τον ξεσηκωμό της τοπικής κοινωνίας, των αιρετών αρχόντων, των δημοτικών παρατάξεων, των φορέων της περιοχής, οι οποίοι παρακολουθούν με απορία και έκπληξη την παράλογη απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, στο πλαίσιο της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών. Η τοπική κοινωνία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου φοβούμενη τις οικονομικές επιπτώσεις από την εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης. Την στιγμή μάλιστα που ομολογείται ευθέως από το Υπουργείο Οικονομικών ότι οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών πραγματοποιήθηκαν προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας μας προς τους δανειστές. Με απώτερο σκοπό βέβαια την επίτευξη του τεράστιου δημοσιονομικού πλεονάσματος, που προβλέπεται στο τρίτο αχρείαστο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι πρόσφατα κατέθεσα και σχετική ερώτηση στη βουλή αναδεικνύοντας την συγκεκριμένη αδικοπραξία, όμως μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφεύγοντας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας δεν έχει απαντήσει.

Η σύγχυση που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο και η αποτυχημένη προσπάθεια χάραξης και υλοποίησης αποτελεσματικής πολιτικής, καθιστά τραγελαφική την όλη κατάσταση.

Καλούμε την κυβέρνηση έστω και την ύστατη αυτή στιγμή να αναθεωρήσει και να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες στο Δήμο μας βάσει των πραγματικών δεδομένων της περιοχής .

Σε κάθε προσπάθεια και αγώνα θα με βρείτε στην πρώτη γραμμή δίπλα σας. Σας ευχαριστώ και πάλι για την πρόσκλησή σας και περιμένω με έκδηλη αγωνία ενημέρωση για τις επόμενες ενέργειές σας.

Με εκτίμηση,
Γιάννης Πλακιωτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου