Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση δολοφονίας του καρδιολόγου στη Σητεία - Τι αναφέρει το βούλευμα


http://media.enikos.gr/data/photos/resized/720_608523_53237b08a8-9b2f28cc5ee223c5.jpgΚαταπέλτης είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Σητείας για την 39χρονη σύζυγό του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη καθώς και τον 38χρονο εραστή της, ο οποίος ομολόγησε ότι έστησε καρτέρι θανάτου στον άτυχο γιατρό, σε μία στροφή της επαρχιακής οδού Σητείας - Ιεράπετρας, στις 7 Οκτωβρίου του 2017.
Το βούλευμα παραπέμπει τον Βούλγαρο αστυνομικό για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά και την 39χρονη για άμεση συνέργεια. Στο δικαστικό έγγραφο αναφέρεται πως ο 38χρονος είχε προσχεδιάσει το έγκλημα, ενώ αφήνει να εννοηθεί πως δεν θα τα είχε καταφέρει αν δεν είχε τη βοήθεια της 39χρονης γυναίκας από τη Βουλγαρία.
Χαρακτηριστικό είναι το σημείο στο οποίο τονίζεται πως ο κατηγορούμενος είχε φτάσει στη Σητεία μία εβδομάδα πριν από τη δολοφονία για να προετοιμάσει το έδαφος. “Λίγο καιρό νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 29 Σεπτεμβρίου του 2017, είχε μεταβεί με αυτοκίνητο στη Σητεία, φέροντας παράνομα ένα περίστροφο, ένα κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια και ένα μαχαίρι μήκους 21 εκατοστών, τα οποία και άφησε στο αυτοκίνητο. Το κλειδί του αυτοκινήτου το κράτησε η σύζυγος του καρδιολόγου”, αναφέρει το βούλευμα.
Στη συνέχεια περιγράφονται όσα εκτυλίχθηκαν στη μοιραία στροφή του 26ου χιλιομέτρου της επαρχιακής οδού Σητείας - Ιεράπετρας, όπου ο 38χρονος πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές με καραμπίνα κατά του αυτοκινήτου το οποίο οδηγούσε ο 62χρονος και μετά έστρεψε την καραμπίνα προς τον γιατρό και τον αποτελείωσε, πυροβολώντας τον εν ψυχρώ στο κεφάλι, τον ώμο και την πλάτη.
Σημαντικός ήταν, σύμφωνα με το βούλευμα, ο ρόλος της ‘μαύρης χήρας’, η οποία φέρεται ότι παρείχε καθοριστικής σημασίας πληροφορίες στον δράστη. “Τον ενημέρωσε με μήνυμα μέσω του κινητού της για την ακριβή ώρα αναχώρησης του συζύγου της, το δρομολόγιο κίνησής του, τον προορισμό του και το καταλληλότερο σημείο της διαδρομής για το στήσιμο της ενέδρας”, τονίζεται στο έγγραφο.
“Η παραπομπή είναι εσφαλμένη, καθ’ όσον τα πραγματικά περιστατικά που επικαλείται, ακόμα και αν θεωρηθεί ότι συνέβησαν, δεν μπορούν να θεμελιώσουν άμεση συνέργεια. Αντιθέτως, η συνδρομή της, την οποία αρνείται η κατηγορούμενη, πληροί την αντικειμενική υπόσταση της απλής συνέργειας. Ωστόσο, για την παραπομπή αρκούν ενδείξεις, ενώ για την καταδίκη χρειάζονται αποδείξεις”, δήλωσε ο συνήγορος της 39χρονης.

enikos.gr
Πηγή πληροφοριών: Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου