Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Σητείας «Ο Βιτσέντζος Κορνάρος» φιλοξένησε πρόσφατα στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Σητείας τους συμμετέχοντες του προγράμματος IMPRECO του Interreg ADRION

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Σητείας «Ο Βιτσέντζος Κορνάρος» φιλοξένησε πρόσφατα στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Σητείας τους συμμετέχοντες του προγράμματος IMPRECO του Interreg ADRION, το οποίο στοχεύει στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων μέσω και της διακρατικής δικτύωσης φορέων και αρμοδίων αρχών. Η συνάντηση του Ευρωπαϊκού Έργου IMPRECO - Κοινές Στρατηγικές και Βέλτιστες Πρακτικές για τη Βελτίωση της Διακρατικής Προστασίας της Ακεραιότητας και των Υπηρεσιών των Οικοσυστημάτων διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης. Κατά την επίσκεψή τους στη Σητεία, οι Ιταλοί, Σλοβένοι, Κροάτες και Αλβανοί εταίροι του προγράμματος είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Λαογραφικού & Ιστορικού Μουσείου Σητείας από τα μέλη του Δ.Σ. και να ενημερωθούν σχετικά με την παράδοση και τη λαογραφία της ευρύτερης περιοχής της Σητείας. Ακολούθησαν ερωτήσεις εκ μέρους των επισκεπτών, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Τέχνη της Υφαντικής.

Μετά το πέρας της ξενάγησης, ακολούθησε κέρασμα και οι συμμετέχοντες του Προγράμματος δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την επίσκεψη, την ενημέρωση και τη φιλοξενία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου