Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΙΜΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΣΗΤΕΙΑΣ

Υπεγράφησαν δύο σημαντικές συμβάσεις μεταξύ του Δημάρχου Σητείας κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΤΕΡΑΚΗ και των αναδόχων κ. κ. ΒΑΣΙΛΗ ΔΕΣΠΟΤΑΚΗ & ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΟΜΠΟΓΙΑΝΝΑΚΗ.

Η μία σύμβαση που υπεγράφη ήταν με τον τοπογράφο μηχανικό κ. Δεσποτάκη αφορά την << Μελέτη πραγματογνωμοσύνης για τις ανταλλάξιμες εκτάσεις της περιοχής ΠΕΤΡΑ Δήμου Σητείας>>. Το συνολικό κόστος της μελέτης ανέρχεται στο ποσό των 10.100€. Στην περιοχή αυτή κατά το έτος 1945 παραχωρήθηκαν εκτάσεις δημοσίου ως ανταλλάξιμα στους Μικρασιάτες που είχαν έρθει στην περιοχή μας, προκειμένου να αποκτήσουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι ο Δήμος προχώρησε στην ανάθεση της μελέτης αυτής διότι από τότε μέχρι τώρα υπήρξαν στην περιοχή αλλοιώσεις ορίων, καταπάτηση περιοχών που έπρεπε είτε να είναι ανοιχτές και να λειτουργούν σαν διώρυγες αποστράγγισης ή να ανοιχτούν δημοτικοί δρόμοι και για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν σχετικές αποφάσεις Νομάρχη όπου παραχωρείται συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο στο Δήμο.

Η μελέτη πραγματογνωμοσύνης λοιπόν θα βοηθήσει να μπει μια τάξη στην περιοχή και να επιλυθούν προβλήματα μεταξύ των συμπολιτών μας αλλά και μεταξύ του Δήμου και των πολιτών. Οι τίτλοι είναι ισχυροί και οι αποτυπώσεις και οι πραγματογνωμοσύνες θα αρχίσουν άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε ένα δίμηνο από τώρα.

Η επόμενη σύμβαση που υπεγράφη, ήταν με τον κ. Δημήτρη Ρομπογιαννάκη και αφορά την μελέτη προστασίας της Ακτογραμμής ανατολικά του λιμένα Σητείας. Το συνολικό κόστος της μελέτης ανέρχεται στο ποσό των 11.300€. Είναι η τελευταία μελέτη , όπως ανέφερε ο Δήμαρχος που απαιτείται για να ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδοτήσεων, να ληφθούν περιβαλλοντικοί όροι ώστε να μπορέσουμε μετά να διεκδικήσουμε την χρηματοδότηση της παρέμβασης όπως προτείνεται από το ΙΤΕ. Σκοπός της είναι η επίλυση στατικά της κατασκευής των κυματοθραυστών που προβλέπονται από την μελέτη του ΙΤΕ και αφορούν την προστασία του παραλιακού δρόμου της Σητείας από τον έντονο κυματισμό που δημιουργεί προβλήματα καθίζησης τα τελευταία χρόνια. Υπολογίζεται δε η μελέτη να παραδοθεί σε ένα με δύο μήνες από την υπογραφή της.

Μετά την κατάθεση της μελέτης αυτής, κλείνει ο κύκλος των μελετών και ξεκινούν οι αδειοδοτήσεις οι οποίες όταν ολοκληρωθούν θα μας βοηθήσουν να διεκδικήσουμε την χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου και να επιλυθεί οριστικά ένα σημαντικό πρόβλημα που ενέσκηψε τα τελευταία χρόνια στην ακτογραμμή του παραλιακού δρόμου της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου