Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Σητεία: Eκδήλωση αλληλεγγύης, γνωριμίας και συνύπαρξης Ελληνόπουλων και προσφυγόπουλων




 Μια όμορφη εκδήλωση αλληλεγγύης, γνωριμίας και συνύπαρξης Ελληνόπουλων και προσφυγόπουλων έγινε το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στην πόλη της Σητείας η οποία διοργανώθηκε από την Ομάδα Γυναικών Σητείας της ΟΓΕ και την Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών του Π.Α.ΜΕ. Σκοπός της εκδήλωσης  ήταν να αγκαλιάσει ο Σητειακός λαός τους πρόσφυγες που κατοικούν στην πόλη, να γνωριστούν μεταξύ τους τα παιδιά, Ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα, , να έρθουν σ` επαφή και να παίξουν όλα μαζί.


Δεκάδες παιδιά πλημμύρισαν τον Δημοτικό Κήπο όπου ζωγράφισαν όμορφες εικόνες, έπαιξαν  «τα παιχνίδια του κόσμου» τα οποία  παραχώρησε η Ομάδα Προαγωγής Αυτοβοήθειας και παρακολούθησαν την ταινία «Αζούρ και Ασμάρ».


«Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, πρόσφυγες, μετανάστες και Έλληνες είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της εκμετάλλευσης των καπιταλιστών», τόνισε στην ομιλία της η Γιάννα Χρυσουλάκη μέλος της Ομάδας Γυναικών Σητείας και της Επιτροπής Αγώνα Εκπαιδευτικών του Π.Α.ΜΕ . Ανάμεσα στ` άλλα ανέφερε τις αιτίες που ευθύνονται για τον πόλεμο, την προσφυγιά, την ανασφάλεια, τη φτώχεια, την ανεργία, τη στέρηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα. «Η σπίθα που ανάβει τη φωτιά του πολέμου είναι ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα μονοπώλια των ΗΠΑ, της ΕΕ, της Ρωσίας, της Τουρκίας και άλλων χωρών για τον έλεγχο και την εκμετάλλευση των πηγών και των δρόμων μεταφοράς της Ενέργειας. Αυτά τα συμφέροντα υπηρετούν η ελληνική κυβέρνηση και οι άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις καθώς και το ΝΑΤΟ».  Τέλος κάλεσε εκπαιδευτικούς και γονείς να υποδεχθούν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία απομονώνοντας κάθε ρατσιστική φωνή , σ` έναν κοινό αγώνα μέσα από τη συλλογική δράση για να διεκδικήσουν τη ζωή που τους ανήκει.
 

Να σημειωθεί ότι η ομιλία, μεταφρασμένη στα αραβικά, είχε διακινηθεί στους πρόσφυγες, ώστε να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν.

 

Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν σχολικά είδη σε όλα τα παιδιά που παραβρέθηκαν εκεί, καθώς και πάνες για τα μωρά τα οποία αγοράστηκαν με χρήματα που πρόσφεραν οι πολίτες της πόλης.


ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ)
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ

Σητεία 10/9/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου