Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Βροχές & καταιγίδες σε όλη τη χώρα - Τι καιρό θα κάνει στην Κρήτη;

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για τη Δευτέρα και την Τρίτη
Τι κι αν είναι ακόμα Αύγουστος, ο καιρός φαίνεται πως θα επιδεινωθεί τις επόμενες μέρες με τους Έλληνες να αφήνουν στα συρτάρια τα καλοκαιρινά τους ρούχα, βγάζοντας λίγο… νωρίτερα τα μπουφάν και τις ομπρέλες.
Και αυτό γιατί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία μας προειδοποιεί ότι έρχεται κακοκαιρία τη Δευτέρα και την Τρίτη στη χώρα.Μεταξύ των φαινομένων που θα πλήξουν την Ελλάδα είναι, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε:

«Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τη Δευτέρα και την Τρίτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.».

Η Κρήτη όμως, όπως συμβαίνει πολλές φορές, πρόκειται να μείνει σχεδόν ανεπηρέαστη απ’ αυτό το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται να αλλάξει τις συνήθειες του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ, η Κρήτη ενδέχεται να επηρεαστεί από τα καιρικά φαινόμενα μόνο την Τρίτη.

Αναλυτικά:

«1. Αύριο Δευτέρα (27-08-2018)

Α. Μέχρι και τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ηπειρος, η δυτική Μακεδονία και η δυτική Στερεά

Β. Η κεντρική και ανατολική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες σταδιακά η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά (περιλαμβανόμενης και της Αττικής), η Εύβοια και η Πελοπόννησος.

2. Την Τρίτη (28-08-2018)

Α. Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου

Β. Μέχρι και τις απογευματινές ώρες η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και πιθανώς η ανατολική και Νότια Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου».

Για αναλυτικές προβλέψεις του καιρού αύριο στο νησί, μπείτε ΕΔΩ.

www.neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου