Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Διευκρίνισεις , ανακολουθίες και μια ερώτηση προς τον κύριο Καραμανωλάκη .


 Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανέγνωσα το κείμενο σας . Ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα με την προσπάθεια που κάνετε στην κατεύθυνση του αποπροσανατολισμού . Μάλλον έχετε καλό σύμβουλο στις υπηρεσίες σας .
  Θα συμφωνήσω μαζί σας πως στο πλαίσιο της άσκησης κριτικής η ορθά ασκούμενη και όχι η στείρα  αντιπολίτευση οφείλει να κατακρίνει τα κακός κείμενα αλλά και να συντάσσεται με την συμπολίτευση στα αντικειμενικός ορθά . Εσείς ούτε το ένα κάνετε ούτε το άλλο .
Ποιο συγκεκριμένα : δεν ψηφίσατε τον πρώτο θετικό ισολογισμό  από συστάσεων του δήμου Σητείας για πολιτικούς λόγους ( ακόμα γελάνε και οι πέτρες ).

Αφιερώσαμε πολύ χρόνο και αρκετό μελάνι για να σας καταστήσουμε σαφές το αυτονόητο πως η τεχνολογία  των led είναι αυτή που προκρίνει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων , το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προκείμενου για την αντικατάσταση των λαμπτήρων του δημοτικού φωτισμού με χαμηλότοκο δάνειο που θα αποφέρει κέρδος στο δήμο 380.000 ετησίος τουλάχιστον  , όταν άλλοι προχωρούσαν σε δανεισμό για αναχρηματοδότηση λειτουργικών δαπανών.  Τότε πάλι ήσασταν στην άρνηση  και απουσιάζατε από το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο για την παραλαβή της μελέτης .
Φρονώ πως αυτό δεν αποτελεί υπεύθυνη στάση αιρετού .
   Στην περιβόητη περίπτωση του αστροσχολείου , ψηφίσατε Αγιά Φωτιά, θέλατε Παλαικαστρο αλλά δεν είχατε πρόβλημα με τα Εξω Μουλιανά.(εδώ γέλασε το παρδαλό κατσίκι).
Βέβαια σε τέτοιες ανακολουθίες μας έχετε συνηθίσει .
  Πέρα βέβαια από τα παραπάνω ,προσεγγίζεται κάποια ζητήματα ala carte.
Στο ζήτημα του δρόμου στο πλατάνι , σε ένα σημείο του άρθρου σας διατείνεστε πως καταλάβατε την νομοθεσία και πως  είμαστε έκθετοι απέναντι στους πολίτες ,γιατί δεν πράξαμε τα δέοντα κατα την κρίση σας σύμφωνα με τον νόμο 2971/01. Στο ζήτημα του παραλιακού είχατε άλλη προσέγγιση ,παρά το γεγονός πως υπήρχε μελέτη και εγκεκριμένη πίστωση  από την Περιφέρεια για την παρέμβαση που ήταν και αρμόδια . Σας θυμίζω πως για τον παραλιακό αυτή η δημοτική αρχή και όχι άλλη δέσμευσε,  ανέθεσε , εκταμίευσε 70.000 ευρώ για την προγραμματική Σύμβαση  με το ΙΤΕ  με τίτλο "Ερευνητικό έργο για την επίλυση του προβλήματος της διάβρωσης ,την προστασία και την ανάπλαση της ακτογραμμής και τη μείωση  του προσπίπτοντος κυματισμού στην παραλία της Σητείας και του ΔΔ Μακρύ Γιαλού Δήμου Σητειάς ".Το πόρισμα της μελέτης όπως το "καταλάβατε"το αμφισβητήσατε. Τώρα το ερώτημα , ο νόμος ισχύει από το 2001 και μέμφεστε την δημοτική αρχή . Ωστόσο  από το 2001 έως το 2011 έχουν παρεμβληθεί δυο δημοτικές περίοδοι με διαφορετικές συνθέσεις και επικεφαλείς . Αυτούς τους ρωτήσατε ,μιας και συνευρίσκεται τακτικά από ότι γνωρίζω .

Ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ
Αντιδημαρχος Τ.Υ.&Υ.ΔΟΜ.
και Υπηρεσίας Άρδευσης

* στο πλαίσιο της δημόσιας λογοδοσίας ,λογοδοτώ στους δημότες μόνο για τα πειραγμένα μου την περίοδο διαχείρισης μου  και τις τυχόν παραλείψεις μου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου