Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Με τι καιρό θα «κάνουμε» Δεκαπενταύγουστο στην Κρήτη



Τι αναφέρει για το "Πάσχα του καλοκαιριού " ο μετεωρολόγος κ. Λέκκας. Με σύμμαχο τον καλό καιρό προβλέπεται να γιορτάσουν τον Δεκαπενταύγουστο οι Κρητικοί και οι επισκέπτες του νησιού.
Η εξασθένηση των ανέμων από σήμερα και η άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στις νότιες περιοχές θα διαμορφώσουν ιδανικό σκηνικό για τους χιλιάδες του κόσμου που έχουν κατακλύσει την Κρήτη, και οι οποίοι θα θελήσουν να επισκεφτούν τουριστικούς προορισμούς ή προσκυνηματικούς τόπους, την παραμονή και ανήμερα της Παναγίας.
Οι ισχυροί άνεμοι, που ταλαιπώρησαν ιδιαίτερα όσους βρέθηκαν τις προηγούμενες τρεις ημέρες στις νότιες περιοχές της Κρήτης, άρχισαν από χθες να εξασθενούν σταδιακά. Για σήμερα Δευτέρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα, οι άνεμοι στα βόρεια τμήματα του νησιού θα πνέουν 3-4 μποφόρ και μόνο στα νότια θα φτάνουν μέχρι τα 6 μποφόρ, από τις απογευματινές ώρες όμως θα πέσουν και εκεί αισθητά. Ο καιρός δεν προβλέπεται να επηρεάσει τις θαλάσσιες συγκοινωνίες αύριο, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, καθώς θα διατηρηθεί καλός, με ασθενείς ανέμους και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, «αναμένεται ότι θα έχουμε και πάλι πολύ καλές καιρικές συνθήκες, ηλιοφάνεια σε ολόκληρο το νησί και οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι στις δυτικές περιοχές, εντάσεως 2-3 μποφόρ το μεσημέρι, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βορειοδυτικές έως και δυτικές διευθύνσεις 3 και τοπικά 4 μποφόρ. Εξαίρεση θα αποτελέσουν οι ανατολικές περιοχές του Λασιθίου, όπου οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ».

Ίδιο σκηνικό θα επικρατήσει και την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου. Ο μετεωρολόγος κ. Μανόλης Λέκκας επισήμανε ότι, σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα, οι συνθήκες θα είναι πολύ καλές σε ολόκληρο το νησί: «Ανήμερα της Παναγίας προβλέπεται ηλιοφάνεια, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, εξασθενημένοι στα δυτικά 2-3 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 29 έως 33 βαθμούς Κελσίου, με τις υψηλότερες τιμές να καταγράφονται στις νότιες περιοχές του νησιού, όπου εκεί ίσως να φτάσουν τους 35 βαθμούς Κελσίου».

Μέχρι και το τέλος της εβδομάδας ο καιρός θα διατηρηθεί καλός, επιτρέποντας στους επισκέπτες να απολαύσουν τις διακοπές τους σε κάθε προορισμό, από τη μια άκρη της Κρήτης ως την άλλη. Η εβδομάδα που άρχισε εξάλλου είναι η εβδομάδα κορύφωσης της τουριστικής κίνησης, ανάπαυλας και διακοπών για τους Έλληνες που, πέραν των άλλων, σπεύδουν ευλαβικά να προσκυνήσουν σε κάθε ξωκκλήσι, ναό ή μοναστήρι που είναι αφιερωμένο στη Χάρη της Παναγίας.


Ο καιρός σήμερα

Σήμερα στην Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 Μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία: από 23 έως 29 και τοπικά έως 32 βαθμούς Κελσίου.



www.neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου