Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Δήμος Σητείας: Συνάντηση Δημάρχου Σητείας με εκπροσώπους εθνικού κτηματολογίου


Το Ελληνικό Κτηματολόγιο, ο νέος φορέας του Δημοσίου προχωρεί στην καταγραφή των δημοσίων και ιδιωτικών ακινήτων σε κάθε Νομό της χώρας μας. Αντιπρόσωποι λοιπόν του Εθνικού Κτηματολογίου και συγκεκριμένα η Δ/ντρια Έργων κ. Άρια Ιωαννίδη μαζί με στελέχη της αναδόχου εταιρίας που έχει την ευθύνη σύνταξης του κτηματολογίου στο Δήμο Σητείας, συναντήθηκαν πρόσφατα με τον Δήμαρχο Σητείας, κ. Θοδωρή Πατεράκη.

 Αναφερόμενος ο Δήμαρχος στη συνάντηση αυτή είπε ότι είναι η δεύτερη συνάντηση του  με την ανάδοχο εταιρία και σκοπός των συναντήσεων αυτών ήταν να δρομολογηθούν διάφορα θέματα τα οποία αφορούν στην διευκόλυνση που μπορεί να παρέχει ο Δήμος Σητείας στην εταιρία προκειμένου να εξυπηρετηθούν γρηγορότερα και καλύτερα οι πολίτες της Σητείας.

 Προς την κατεύθυνση αυτή βρέθηκε η λύση με την παραχώρηση στο χώρο του ΚΕΓΕ, σε  ένα από τα τρία κτίρια να εγκατασταθούν τα γραφεία και όλες οι νομικές και τοπογραφικές υπηρεσίες που θα υποδέχονται το κοινό για την καταγραφή των περιουσιών τους και με τη λύση αυτή δεν θα αναγκάζονται οι πολίτες να μετακινούνται στον Άγιο Νικόλαο. Ανταλλάχθηκαν επίσης απόψεις ως προς την προετοιμασία των πολιτών  στην συγκέντρωση των δικαιολογητικών, την έκδοση ενημερωτικού υλικού όπου θα δίδεται η πληροφορία για το κόστος του κτηματολογίου και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Αποφασίστηκε επίσης να γίνουν ενημερωτικές συναντήσεις με επαγγελματικούς κλάδους για να δοθούν κατευθύνσεις για το πώς θα κινηθούν στην πορεία και να λυθούν όποιες απορίες, πράγμα το οποίο προβλέπεται να γίνει στης αρχές του Φθινοπώρου. Να ενημερωθούν οι πρόεδρου των τοπικών κοινοτήτων οι οποίοι θα ενημερώνουν με τη σειρά τους με συζητήσεις τους κατοίκους αλλά και τους φιλοξενούμενους τώρα το καλοκαίρι.

 Η επίσημη κατάθεση των δικαιολογητικών θα ξεκινήσει μετά τον Οκτώβριο και μέχρι τότε πρέπει να προετοιμαστούν οι πολίτες της Σητείας και να μην αγνοήσουν το θέμα το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Δίδεται η ευκαιρία να καταγραφούν οι περιουσίες κάθε φυσικού και Νομικού προσώπου. Θα πρέπει λοιπόν να τηρηθούν οι ημερομηνίες του χρονοδιαγράμματος διαφορετικά όταν αναρτηθεί το Εθνικό Κτηματολόγιο θα είναι δύσκολο να γίνουν αλλαγές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου