Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Λεωνίδας Τερζής: Μια οφειλόμενη απάντηση στον κ. Καραμανωλάκη για το δρόμο προς Φανερωμένη.

Σε σχέση με πρόσφατο δημοσίευμα του κ. Καραμανωλάκη τίτλο «Υπό κατάρρευση ο δρόμος προς Φανερωμένη» θα πρέπει να διευκρινίσουμε τα παρακάτω :

Ως γενική παρατήρηση, θα του συνιστούσαμε πριν από οποιοδήποτε επόμενο δημοσίευμά να φροντίζει προηγουμένως να λαμβάνει αρμοδίως τη σχετική ενημέρωση προκειμένου να αποφεύγει τις ανακρίβειες. Επίσης θα πρέπει όταν επικαλείται τη Νομοθεσία, να το κάνει συνολικά και όχι επιλεκτικά.
Συγκεκριμένα :
Ο Δήμος Σητείας από το 2014 (με τις αρ. πρωτ. 746 και 1118 επιστολές του Δημάρχου) έχει απευθυνθεί στις αρμόδιες Υπηρεσίας για την επίλυση του προβλήματος.
Η επιτροπή του άρθρου 3 του Ν. 2971/2001, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου έχει προχωρήσει σε αυτοψία στο χώρο και έχει ήδη συντάξει το από 18/9/2015 πρακτικό της με το οποίο διαπιστώνει τη διάβρωση της ακτής και την επακόλουθη κατάρρευση του δρόμου.
Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Καραμανωλάκης ότι η νομιμοποίηση έργων εντός αιγιαλού δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση, αλλά απαιτεί σειρά μελετών και διαδικασιών.
Επίσης πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Καραμανωλάκης (αλλά το αποκρύπτει για προφανείς λόγους) ότι σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν. 2971/2001 που ο ίδιος επικαλείται, για τη μελέτη των έργων στον αιγιαλό δεν είναι φυσικά αρμόδιες οι Υπηρεσίες του Δήμου, αλλά η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής ενότητας Λασιθίου (ως διαδόχου της Νομ. Αυτ/σης) και η Δ/νση Λιμενικών έργων της Γ.Γ.Δ.Ε.
Και βέβαια είναι αληθές ότι έχει ζητηθεί κατ’ επανάληψη από το Δήμαρχο η τροποποίηση του υφιστάμενου Νομικού πλαισίου το οποίο δυστυχώς δεν δίνει στους Δήμους καμία δυνατότητα άμεσης παρέμβασης σε έκτακτα ζητήματα αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών.

Η αλήθεια λοιπόν κ. Καραμανωλάκη πραγματικά, είναι ότι όπως προκύπτει από τα προαναφερθέντα ο Δήμος Σητείας όχι μόνο δεν έχει αδιαφορήσει για το θέμα αλλά έχει πράξει – και θα το κάνει φυσικά και στο μέλλον μέχρι την επίλυσή του – ότι ήταν μέχρι σήμερα δυνατόν στα πλαίσια φυσικά των θεσμικών του αρμοδιοτήτων. Καμία λοιπόν εγκατάλειψη ή αδιαφορία από το Δήμο για το θέμα του δρόμου της Φανερωμένης όπως άστοχα και ανέξοδα (ως συνήθως) μας κατηγορήσατε. Γιατί τα σοβαρά ζητήματα του Δήμου δεν αντιμετωπίζονται με δημοσιεύματα των οποίων μάλιστα δεν έχει προηγηθεί η λήψη της απαιτούμενης ενημέρωσης, εκτός αν αυτό εξυπηρετεί καλύτερα το συντάκτη τους. Και αυτό κ. Καραμανωλάκη να είστε σίγουρος ότι η κοινωνία το γνωρίζει και φυσικά θα το αξιολογήσει.


Ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης
Λεωνίδας Τερζής



Νίκος Καραμανωλάκης: ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ

https://sitiafm.blogspot.com/2018/07/blog-post_33.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου