Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Τραγωδία στον Κόκκινο Πύργο: Είδαν το άψυχο σώμα άντρα να επιπλέει στη θάλασσα

Ανέσυραν τον άτυχο άντρα πολίτες οι οποίοι του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

Την πιο δυσάρεστη κατάληξη για έναν άντρα είχε το κολύμπι αργά το απόγευμα της Παρασκευής στον Κόκκινο Πύργο, καθώς βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 64χρονος ελληνικής καταγωγής πήγε στην παραλία του Κόκκινου Πύργου για να κολυμπήσει, κάτι που έκανε σχεδόν καθημερινά. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για έναν ντόπιο που τον γνώριζαν στην περιοχή και συνήθιζε να κολυμπάει.
Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι περίπου στις 8:30 το βράδυ λουόμενοι ενημέρωσαν τη Λιμενική Αρχή και το ΕΚΑΒ για τον άντρα που είδαν να βρίσκεται στη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του.

Πολίτες τον ανέσυραν και του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, ενώ στην παραλία βρέθηκαν τόσο άντρες του Λιμενικού Σώματος, όσο και διασώστες του ΕΚΑΒ. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Μοιρών όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του παρά τις προσπάθειες κατοίκων και διασωστών να τον σώσουν, όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί αν πρόκειται για πνιγμό. Φως στα αίτια του θανάτου του άτυχου 64χρονου θα ρίξει η νεκροψία νεκροτομή, ενώ διενεργείται και προανάκριση από το Λιμενικό Σταθμό του Κόκκινου Πύργου για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη αυτή η τραγωδία στη θάλασσα της Κρήτης.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι καιρικές συνθήκες χτες ευνοούσαν το κολύμπι στη θάλασσα, δεν έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Ωστόσο, η μακάβρια λίστα με τους ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους σε θάλασσα της Κρήτης, αυξάνεται.

Το δελτίο τύπου του Λιμενικού Σώματος:

«Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, βραδινές ώρες χθες, 64χρονος ημεδαπός, από τη θαλάσσια περιοχή Καταλυκής Κόκκινου Πύργου Δ. Φαιστού Κρήτης.

Ο 64χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμενικό Σταθμό του Κόκκινου Πύργου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.».

www.neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου