Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Γεωπάρκων - «Συμμετέχω ενεργά στην ανάδειξη και την προστασία του Γεωπάρκου Σητείας»


Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες δράσεις του Γεωπάρκου της Σητείας που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Γεωπάρκων στο Καρύδι, από την Παρασκευή 22 έως και την Κυριακή 24 Ιουνίου.Σε συνεργασία με την περιπατητική ομάδα του Γυμνασίου Κουτσουρά και του Λυκείου Μακρύ Γιαλού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρυδίου, την Κυριακή 24 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η 2η Πεζοπορία – καθαρισμός και η σήμανση στα Μονοπάτια του Γεωπάρκου. Για φέτος η επιλογή ήταν ο καθαρισμός της Γεωδιαδρομής 6 από Καρύδι για Μαγκασά . Ένα πολύ σημαντικό μονοπάτι που ένωνε παλαιότερα τους δύο ορεινούς οικισμούς του Γεωπάρκου της Σητείας.

Η συντήρηση των μονοπατιών και των γεωδιαδρομών είναι μια διαδικασία συνεχής που πρέπει να λαμβάνει χώρα σε τακτά διαστήματα. Στόχος είναι να διατηρηθούν προσπελάσιμα για την ασφαλή διέλευση των πεζοπόρων, που τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι επισκέπτονται την περιοχή.

Για την επίτευξη του παραπάνω στόχου απαιτείται η συμβολή όλων μας, του Δήμου και του Γεωπάρκου, των τοπικών φορέων και των εθελοντών, αυτών που αγαπούν και κάνουν δραστηριότητες στη φύση. Είναι ένα στοίχημα που θα πρέπει να κερδηθεί από τις τοπικές κοινωνίες στην προσπάθεια που γίνεται για την ανάπτυξη του Γεωτουρισμού στον τόπο μας.



Στο τριήμερο αυτό οργανώθηκαν επίσης πολλές εκδηλώσεις, πεζοπορίες από τους μαθητές και επισκέψεις σε πολλούς Γεώτοπους , τυροκομία, μουσικές βραδιές και εργαστήριο κατασκευής πινακίδων για την σήμανση των μονοπατιών του Γεωπάρκου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου