Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Νίκος Καραμανωλάκης: ΒΟΑΚ: ΑΡΓΗΣΑΜΕ ΠΟΛΥ!

Όπως έχουμε ενημερωθεί όλοι μας από τον αρμόδιο Υπουργό, ξεκινούν άμεσα οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την υλοποίηση του ΒΟΑΚ (Χανια- Αγιος Νικόλαος!!). Εννοείται ότι καταδικάζω απερίφραστα .τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν. Κινητοποιήθηκε λοιπόν ο Δήμαρχος και επιχειρεί να ενημερώσει τους φορείς του τόπου και να ξεκινήσει κάποια προσπάθεια διεκδίκησης, πολύ καθυστερημένα κατά τη γνώμη μου.
Να θυμίσω ότι πριν από δύο ολόκληρα χρόνια (στις 22/12/2016) με αγωνία ενημέρωσα το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, ότι ''αν αποκρυπτογραφήσουμε σωστά τις διαθέσεις της κυβέρνησης και τις δηλώσεις στελεχών του ΟΑΚ αλλά και τις δηλώσεις του Αντιπερ. Καλογερή, θα μείνουμε ως Δήμος εκτός σχεδιασμού ΒΟΑΚ. Ο Δήμαρχος καθησύχασε το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρώντας υπερβολικά τα διάφορα δημοσιεύματα, μας καθυσήχασε και μας διαβεβαίωσε ότι παρακολουθεί από κοντά το θέμα.

Επανέφερα ξανά το θέμα στις 26/1/2017, με περισσότερη αγωνία και ζήτησα από το Δήμαρχο να ηγηθεί μιας πανδημοτικής κινητοποίησης για τη διεκδίκηση του αυτονόητου, δηλαδή ενός ΒΟΑΚ απο τη Κίσσαμο έως τη Σητεία. Με χαρακτήρισε λαϊκιστή και δημαγωγό (το συνηθίζουν άλλωστε!!).
Εκείνη δε την εποχή, την ίδια αγωνία εξέφραζε και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ζερβάκης, με σχετικό δημοσίευμα.
Είχα προφανώς δίκιο στις προβλέψεις μου και αυτό επιβεβαιώθηκε από τις δηλώσεις του Υπουργού, στις 29/9/2017: '' πρόθεση της Κυβέρνησης είναι ο ΒΟΑΚ, σε πρώτη φάση, να ενώσει τις πρωτεύουσες των νομών'' δηλαδή Χανιά-Αγιος Νικόλαος. Ούτε όμως αυτές οι δηλώσεις κινητοποίησαν το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή.
Δυστυχώς, καταγράφεται έλλειψη πολιτικής διορατικότητας και μειωμένα αντανακλαστικά, παρά τις αλλεπάληλες όπως είπα επισημάνσεις¨

Νίκος Καραμανωλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου