Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Ημερίδα για την λειψυδρία στο Λασίθι

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα “Αντιμετώπιση της Λειψυδρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου” θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, στις 10.30 το πρωί, στον Άγιο Νικόλαο.
Την ημερίδα συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση του νησιού, με τους ειδιικούς επιστήμονες και τους φορείς να αναζητούν λύσεις για το μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας στο Λασίθι, που φέτος είχε τις λιγότερες βροχοπτώσεις από κάθε άλλο νομό της Κρήτης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερίδας που θα διεξαχθεί στην αίθουσα “Αντ. Στρατάκη” της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου:
11.30-11.45: «Η Επαναχρησιμοποίηση Επεξεργασμένων Λυμάτων ως Εργαλείο Μείωσης των Επιπτώσεων της Λειψυδρίας και Βελτίωσης του Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος της Γεωργικής Παραγωγής», Θρασύβουλος Μανιός, Καθηγητής στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Κρήτης, Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης.
11.45-12.00: «Η ανομβρία στην Κρήτη και μέτρα αντιμετώπισης της λειψυδρίας» Μαρίνος Κριτσωτάκης, Γεωλόγος MSc, PhD, Διευθυντής Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης Δ/νση Υδάτων.
12.00-12.15: «Σύντομη σύνοψη κατάστασης υδατικού δυναμικού Λασιθίου» Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Λασιθίου.
12.15-12.45: Τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους ΔΕΥΑ Λασιθίου
12.45-13.00: Συζήτηση/ συμπεράσματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου