Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Συνάντηση Θραψανιώτη με το ΔΣ Εργαζομένων ΓΝΑΝ.


25/06/2018 

            Με το ΔΣ των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου συναντήθηκε την Κυριακή 24/06/2018 ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιωτης. Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Μανουσάκης, η κ. Δρακωνάκη, ο κ. Κουτουλάκης και ο κ. Ηλιάκης, μέλη του ΔΣ.  Παραβρέθηκαν επίσης ο κ. Καλλιντέρης, Συντονιστής Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λασιθιου και η κ. Μπλέτσα, αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του Νοσοκομείου.

            Η  συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στα προβλήματα που υπάρχουν εξαιτίας των ελλείψεων σε νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.


            Εκ μέρους των εργαζομένων, ζητήθηκε η μεσολάβηση του Βουλευτή για συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, κυρίως για να παρουσιαστούν οι ανάγκες σε μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό, επισημαίνοντας το γεγονός ότι  το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου έχει αναλογικά την μεγαλύτερη υποστελέχωση. Τονίστηκε επίσης ότι σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ εξασφαλίστηκε πίστωση για την κάλυψη με επικουρικό προσωπικό. Συζητήθηκε επίσης  η επιτάχυνση αντιμετώπισης θεμάτων όπως  ο κλιματισμός, η συντήρηση των ανελκυστήρων κ.α., και τονίστηκε ότι  σε μια σειρά προβλημάτων που υπήρχαν παλαιότερα εχουν δοθεί λύσεις, όπως η βελτίωση των οικονομικών, η αγορά εξοπλισμού και η επάρκεια υλικών, η δυνατότητα πρόσληψης επικουρικού προσωπικού σε τεχνικό και άλλο προσωπικό με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

            Έγινε αναφορά στην δυνατότητα που δίνει ο νόμος, όταν αδειάσει μια θέση να γίνεται αναπλήρωση από τον επόμενο στην λίστα αλλά απαιτείται να ενεργοποιηθεί η διαδικασία από  το ΑΣΕΠ.

            Ο Βουλευτής από την μεριά του τόνισε, ότι η κατάσταση είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, επισημαίνοντας με έμφαση ότι η πολιτική του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι υπέρ  της ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με  δωρεάν και καθολική κάλυψη του πληθυσμού.

            Απόδειξη αυτής της προσέγγισης είναι το γεγονός ότι πάνω από δύο εκατομμύρια ανασφαλιστοι έχουν το δικαίωμα στην  δωρεάν περίθαλψη και φαρμακευτική  κάλυψη.     

            Τόνισε επίσης ότι δεν μπορούμε να συζητάμε τα θέματα υγείας σήμερα χωρίς να θυμόμαστε τι υπήρξε στο παρελθόν. Είναι γεγονός ότι η αλόγιστη σπατάλη και διαφθορά στο χώρο της υγείας, αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες της χρεοκοπίας της χώρας. Επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι η  υπερκοστολόγιση  φαρμάκων και η  υπερσυνταγογράφηση εκτίναξε την φαρμακευτική δαπάνη από 1,2 δις € το 2000 σε 5,1 δις € το 2009. Φάρμακα που κόστιζαν στο εξωτερικό 1000 €, στη χώρα μας χρεώνονταν στα ασφαλιστικά ταμεία στην τριπλάσια τιμή.

            Τέλος διαβεβαίωσε ότι είναι στην διάθεση των εργαζομένων στην προσπάθεια να επιλυθούν προβλήματα που θα συμβάλουν στην παραπέρα βελτίωση των συνθηκών εργασίας  και κατ' επέκταση, των  παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Ευχαρίστησε το ΔΣ για την  πρόσκληση και την  συζήτηση που είχαν  και τόνισε  ότι  η αμοιβαία κατανόηση και συνεργασία μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει.

Το Γραφείο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου