Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Σητείας: Υποστήριξη 60 προσφύγων από εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Σητείας



Τα Σώματα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών και Εθελοντών Νοσηλευτικής του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Σητείας μετά από αίτημα τοπικών Αστυνομικών & Λιμενικών αρχών, κάλυψε υγειονομικά και παρείχε διευκολύνσεις και υποστήριξη στους 60 πρόσφυγες οι οποίοι φιλοξενήθηκαν σε εγκαταστάσεις του Λιμενικού Ταμείου Σητείας, από την Κυριακή 3 Ιουνίου έως την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018.


Ειδικότερα πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι δράσεις:
- Προετοιμασία του χώρου φιλοξενίας, υποδοχή, υγειονομική συνδρομή και παροχή πρώτων βοηθειών για όλη την διάρκεια της παραμονής τους.
- Διακομιδή ασθενών στο ΤΕΠ του νοσοκομείου Σητείας, και μεταφορά ασθενών σε ιδιώτες γιατρούς.
- Διανομή ειδών ένδυσης, υπόδησης και ειδών προσωπικής φροντίδας και υγιεινής.
- Καθημερινή διανομή τροφίμων και νερού.
- Καθημερινή παρουσία εθελοντών μας επί 14ώρου για παροχή υποστήριξης στους μετανάστες και στο προσωπικό φρούρησης τους.
Θεωρούμε χρέος μας να ευχαριστήσουμε την οικογένεια συμπολιτών μας που μετά από αίτημα μας μέσω του διαδικτύου δώρισε ένα αναπηρικό καρότσι σε ένα παιδί με ειδικές ανάγκες που υπήρχε μεταξύ των μεταναστών, καθώς και όλους τους συμπολίτες μας και τις παρακάτω επιχειρήσεις που απάντησαν σε αιτήματα μας και πρόσφεραν τη βοήθεια τους και διάφορα είδη τροφίμων και ρουχισμού.
Τα Παντοπωλεία Καθεκλάκη και Φουντουλάκη,
Το Αρτοποιείο Μπατσολάκη από την Ζήρο,
Τα Οπωροπωλεία Κουφάκη και Γωνιανού για την παροχή τροφίμων,
Τον Ιατρικό Σύλλογο Σητείας για την ιατρική υποστήριξη,
Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λασιθίου για την παροχή ειδών προσωπικής υγιεινής,





Το Κοινωνικό Φαρμακείο Πειραιά για την παροχή υγειονομικού αναλώσιμου υλικού,
Τον Σύλλογο Γυναικών Σητείας και το προσωπικό Πολεμικής Αεροπορίας της 11ης ΜΣΕΠ στην Ζήρο για την παροχή τροφίμων, καθώς και άλλους συλλόγους και πολίτες οι οποίοι ήρθαν σε επικοινωνία μαζί μας για την παροχή βοήθειας. 




Τα τρόφιμα μακράς διαρκείας που περίσσεψαν, δόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.
Επίσης σημαντική βοήθεια προσέφερε η συμπολίτισσα μας Μαρία Ελφιτούρη και άλλοι, γνωρίζοντες τις γλώσσες και τις διαλέκτους των μεταναστών, οι οποίοι μας βοήθησαν στην επικοινωνία μαζί τους. 


Στην επιτυχή έκβαση της όλης προσπάθειας συνέβαλε η άριστη συνεργασία που είχαμε με τον Δήμαρχο Σητείας Κο Θεόδωρο Πατεράκη, τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας Κο Παύλο Χριστοδουλάκη, την Διοίκηση και το προσωπικό των Τοπικών Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών τους οποίους ευχαριστούμε επίσης.





Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Σητείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου