Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

1,4 εκ. ευρώ για τον νέο ΧΥΤΑ Σητείας

Σητεία, 14 Ιουνίου 2018

Με το ποσό του 1.400.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Κρήτης και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το έργο κατασκευής νέου κυττάρου ΧΥΤΑ στη Σητεία, το οποίο και θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία του Ενιαίου ΣυνδέσμουΔιαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) και του Δήμου Σητείας.
Στο έργο περιλαμβάνεται η κατασκευή νέου κυττάρου, με πρόσθετη και μάλιστα αυξημένη περιβαλλοντική θωράκιση μέσα από εξειδικευμένες εργασίες, όπως είναι η κατασκευή μονάδας αντίστροφης όσμωσης των στραγγιδίων, ιδιαίτερη περίφραξη που θα προφυλάσσει από την απομάκρυνση των απορριμμάτων, καθώς και άλλων συνοδών περιβαλλοντικών εργασιών που αναβαθμίζουν αισθητά ολόκληρη την περιοχή.

Με το νέο αυτό κύτταρο, λύνεται το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο Σητείας τουλάχιστον για τα επόμενατρία χρόνια, περίοδο κατά την οποία η παρούσα δημοτική αρχή ευελπιστείνα έχει εντάξει την κατασκευή μίας νέας μονάδας διαχείρισης των απορριμμάτων στη Σητεία.

Επιδίωξή της είναι μέσα από συνεργασίες με τους συναρμόδιους φορείς να αναβαθμιστούν οι υποδομές του Δήμου περιβαλλοντικά και λειτουργικά,σε συμμόρφωση με τις οδηγίες της Ε.Ε., να γίνει ο τόπος πιο φιλικός προς το περιβάλλον και πιο αποτελεσματικός στη διαχείριση των απορριμμάτων μέσω της αξιοποίησης και των νέων τεχνολογιών.

Καθοριστική για την έκβαση του εν λόγω έργου ήταν η συμβολή του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, τον οποίο ευχαριστούμε,καθώς και στελεχών της Περιφέρειας και του Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου