Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΗΨΗΤΑΚΗ για το Συνέδριο για την προστασία και βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών NATURA 2000 στην Κρήτη


Ξεκινά αύριο Πέμπτη 10/5/18 στα Χανιά το τριήμερο Συνέδριο για τις περιοχές NATURA 2000 που επί μια δεκαετία διεκδικούμε. Διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και στο σχετικό δελτίο τύπου γίνεται μνεία στην πρότασή μας. Ευχαριστούμε για την τιμητική αναφορά κι ευχόμαστε ειλικρινά το συνέδριο να συμβάλει στη μείωση του τεράστιου ελλείμματος, όσον αφορά την αποτελεσματική διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών. Ωστόσο πρέπει να σημειώσουμε πως, παρά την συμμετοχή αξιόλογων εισηγητών, ο χαρακτήρας του συνεδρίου πόρρω απέχει από το να είναι διεθνές και διαρκές.
Θέλαμε να είναι διεθνές για να πληροφορηθεί η κοινωνία μας, πολίτες και αιρετοί, επιτυχημένες πρακτικές διαχείρισης αντίστοιχων περιοχών στο εξωτερικό. Θέλαμε να είναι διαρκές ώστε, με ευθύνη της Περιφέρειας και τη συνδρομή της σύγχρονης τεχνολογίας, το συνέδριο και μετά την λήξη του να λειτουργήσει ως παρατηρητήριο παρακολούθησης και ως πολιτικό εργαλείο εντοπισμού και αντιμετώπισης των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αυτές οι περιοχές στο νησί μας. Θέλαμε κοντολογίς ένα άλλο συνέδριο, όχι άλλο ένα συνέδριο. 

___________________
Αντώνης  Ανηψητάκης
Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ

επικεφαλής της
Ανεξάρτητης Περιφερειακής Κίνησης
Μια Κρήτη
Περιβάλλον • Άνθρωπος

Mελίνας Μερκούρη 11
72300 Σητεία
6932309698, 2843024483

Η προστασία και βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών του ευρωπαϊκού δικτύου NATURA 2000 στην Κρήτη το θέμα συνεδρίου που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης στα Χανιά

https://sitiafm.blogspot.gr/2018/05/natura-2000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου