Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Αυστηρούς ελέγχους στους εισαγωγείς και βιομηχανίες γάλακτος από πιθανές νοθείες ζήτησαν Περιφέρεια και φορείς των κτηνοτρόφων από τον Γ.Γ. Βιομηχανίας



Την προστασία – στήριξη των παραδοσιακών κτηνοτροφικών προϊόντων και την εντατικοποίηση αυστηρότερων ελέγχων στις εταιρείες εισαγωγής αλλά και στις βιομηχανίες γάλακτος, ζήτησαν από τον Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Ευστράτιο Ζαφείρη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, μαζί με τους εκπροσώπους των κτηνοτροφικών του νησιού και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ρεθύμνου, παρόντων Αντιπεριφερειαρχών και Περιφερειακών Συμβούλων.
Στη συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο τέθηκαν στον Γενικό Γραμματέα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος με έμφαση τον γαλακτομικό τομέα – τυροκομείο όπου παρατηρείται πτώση τιμών του γάλακτος και μη διάθεση προϊόντων. « Ζητούμε αυστηρότερους ελέγχους από τις υπηρεσίες της ‘’ Ελγο Δήμητρα ‘’ για πιθανές προσμίξεις, νοθείες γάλακτος » τόνισαν με έμφαση ο Πρόεδρος της Ένωσης Ρεθύμνου Γιάννης Γλεντζάκης και οι εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών συλλόγων.
Μάλιστα οι ίδιοι ζήτησαν : να υπάρξει ανά μήνα ισοζύγιο γάλακτος, να τοποθετηθούν στα βυτιοφόρα γάλακτος ηλεκτρονικά μηχανήματα ελέγχου GPS ( πορεία – φορτοεκφορτώσεων – ποσότητες ), να αναγράφεται υποχρεωτικά στη συσκευασία γάλακτος, κρέατος, τυριών η χώρα προέλευσης, να απαγορεύεται στις βιομηχανίες γάλακτος που φέρουν εισαγόμενα να έχουν ΠΟΠ προϊόντα και επίσης να μην εξαιρείται η Κρήτη από την επιδότηση μεταφορικών όπως ισχύει σε όλα τα νησιά της Ελλάδος. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά είπαν έχουν επιπλέον επιβάρυνση 10-12 λεπτά το κιλό στις ζωοτροφές λόγω του ότι δεν υπάρχει επιδότηση για την Κρήτη.

Επίσης στη συνάντηση κοινή θέση Περιφερειάρχη – εκπροσώπου των κτηνοτρόφων, του Προέδρου της Ένωσης και όλων των συμμετεχόντων, να υπάρξει συνάντηση με τις Ενώσεις των ξενοδόχων, ώστε στο πλαίσιο της διασύνδεσης του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό να διατεθούν σε καλές τιμές ποσότητες τυροκομικών και κρέατος στα ξενοδοχεία του νησιού. Μάλιστα ο Πρόεδρος της Ένωσης Ρεθύμνου αλλά και οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για τις πρωτοβουλίες του και δράσεις της Περιφέρειας στη στήριξη του Πρωτογενή τομέα και στη διασύνδεση του με τον τουρισμό. « Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη για την έμπρακτη στήριξη του και τις κοινές θέσεις μας και που θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε λύσεις, ζητώντας συνάντηση και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης », δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ρεθύμνου Γιάννης Γλεντζάκης. Στη συνάντηση των κ.κ. Στ. Αρναουτάκη και Ε. Ζαφείρη, παρόντες επίσης ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες Μαρία Λιονή, Μανόλης Χνάρης, Νίκος Καλογερής, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Σταύρος Τζεδάκης, Γιάννης Παρασύρης, Νίκος Κακογιαννάκης, Κώστας Δανδουλάκης, Στέλιος Ορφανός, ο Πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Ρεθύμνου Γιώργος Βενιεράκης, ο Πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Χανίων Μανούσος Σταυριανουδάκης, ο Νίκος Πολιτάκης Πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Αμαρίου, ο Πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Λασιθίου κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου