Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Εθελοντικός καθαρισμός του λιμανιού της Σητείας

 Στον καθαρισμό του λιμανιού της Σητείας προχώρησε το πρωί της Κυριακής 20/5/2018 ο Ναυτικός Όμιλος Σητείας σε συνεργασία με το Δήμο Σητείας την ΕΔΕΑΚ και το Λιμεναρχείο Σητείας.
 Είναι μια δράση που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια από τον Ναυτικό Όμιλο Σητείας με σκοπό τον καθαρισμό του λιμανιού και τη ευαισθητοποίηση των πολιτών στην καθαριότητα του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Φέτος βρέθηκαν ποσότητες από παλιά ρεμέτζα, σχοινιά, λάστιχα μπαταρίες κι άλλα αντικείμενα.



  Τελείωσε μια ακόμη δράση του Ναυτικού Ομίλου Σητείας. Θελω να ευχαριστήσω όσα από τα Μέλη μας ανταποκριθήκαν στο κάλεσμα αυτό που έγινε θεσμός. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους εθελοντές και ευσυνείδητους πολίτες που χρησιμοποίησαν τα σκάφη τους και ίδια μέσα για τον σκοπό αυτό. Ευχαριστώ για την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Σητείας μέσω κυρίου Νικ. Κοζυράκη και του προσωπικού καθαριότητας που διέθεσε σήμερα. Επίσης ευχαριστούμε θερμά το Λιμεναρχείο Σητείας για την διάθεση προσωπικού, όπως και την ΕΔΕΑΚ Σητείας και τον κύριο Καπετανάκη ως εκπρόσωπο της ομάδας κυνηγίου χαμένου θησαυρού " Κατσουλοχαέρολα ". Δεν θέλω να αναφερθώ στην έλλειψη παιδείας σε ομάδες χρήσεις του λιμανιού επαγγελματίες και ερασιτέχνες που κάποια μέλη ρυπαίνουν τον χώρο εργασίας τους. Και φέτος βγήκαν σκουπίδια μη συμβατά με τον χώρο και το περιβάλλον, όπως μπαταρίες, σχοινιά, μπουκάλια κουτάκια μπύρας και αναψυκτικών. Μοτέρ ηλεκτρικου ψυγειου, αντλίες σεντινας και άλλα πολλά. Τουλάχιστον όσοι δεν συμμετέχουν ας φροντίσουν να σέβονται τον κόπο των άλλων. Τέλος ευχαριστούμε όλα τα ΜΜΕ που είναι χορηγοί επικοινωνίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους αφανείς, πού ήταν σήμερα. Πολλοί τουρίστες στην βόλτα τους φωτογράφισαν την δράση αυτή και επιβράβευσαν την περιβαλλοντική συνείδηση των κατοίκων της μια μικρής πόλης όπως η Σητεία. Είναι μια πόλη που πρέπει όλοι να την αγαπούν να την φροντίζουν και να σέβονται.


Kyriakos Papaioannou 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου