Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Την παραίτησή του από κάθε αξίωμα θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σητείας Γιάννης Χατζηνάκης.

Την παραίτησή του από κάθε αξίωμα θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σητείας Γιάννης Χατζηνάκης.

Ο κος Χατζηνάκης όπως ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον σταθμό μας βρίσκεται εκτός Σητείας και όπως δήλωσε δεν είχε διαβάσει ακόμη τι έγραφε η ανακοίνωση της οργάνωσης μελών του ΣΎΡΙΖΑ Σητείας για την απόφαση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη το μεσημέρι 15/5/2018 η οργάνωση μελών του ΣΎΡΙΖΑ Σητείας αναφέρει τα παρακάτω:


Ποινές κάθειρξης από 10 έως 16 χρόνια επέβαλε την Τετάρτη 2/5/2018 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στους κατηγορούμενους για την υπόθεση της προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον στρατό ξηράς.
To δικαστήριο παρά την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση, κήρυξε ενόχους και τους δεκαεπτά κατηγορούμενους στην υπόθεση -σκέλος της δικαστικής έρευνας για διακίνηση παράνομων χρημάτων από τα εξοπλιστικά προγράμματα- για κατηγορίες που αφορούν απιστία κρατικών υπαλλήλων και ηθική αυτουργία σε αυτήν όσον αφορά τον επιχειρηματία και άλλους.

Ανάμεσα στους καταδικασθέντες για συνεργία στην απιστία  ήταν και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΝΑΚΗΣ σε κάθειρξη 10 ετών. Όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι  μέχρι να κριθούν οι εφέσεις που θα καταθέσουν.
Και εγείρεται το ερώτημα για το δήμο μας και προσωπικά για τον δήμαρχο Σητείας και τον κ. Χατζηνάκη. Έχει παραιτηθεί ο κ. Χατζηνάκης από τα καθήκοντα του στην Υπηρεσία του Δήμου όπου προεδρεύει (ακόμα και από δημοτικός σύμβουλος θα προσθέταμε εμείς) ως όφειλε μετά την καταδίκη του και εάν όχι, προτίθεται ο δήμαρχος να ζητήσει την παραίτηση του όπως επιβάλλεται σε ανάλογες περιπτώσεις ή και εδώ θα ισχύσουν δύο μέτρα και δύο σταθμά;  Πάντως το γεγονός ότι στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη 9/5/2018 αποσιωπήθηκε το θέμα και δεν συζητήθηκε καθόλου ενώ οι ποινές είχαν ανακοινωθεί ήδη μία εβδομάδα νωρίτερα υπήρξε μεγάλη και  δυσάρεστη έκπληξη.
 Για την ιστορία καταγράφουμε ότι ο κ. Χατζηνάκης καταδικάστηκε επίσης με το ποσό των 50.000 ευρώ για την ηθική βλάβη του δημοσίου και με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Οι ποινές δε όλων των κατηγορουμένων είναι οι παρακάτω:
- Κάθειρξη 16 ετών στους Θωμά Λιακουνάκο και Ηλία Αρκουμανέα, πρώην ιδιοκτήτη και υψηλόβαθμο στέλεχος της Sonak, αντιστοίχως.
- Κάθειρξη 16 ετών στους πρώην γενικούς διευθυντές Εξοπλισμών Γιώργο Κολλίρη και Ευάγγελο Βασιλάκο.
- Κάθειρξη 10 ετών σε όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, ήτοι στους: Κάντα (πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή Εξοπλισμών), Αρβανιτάκη, Βλάχο, Χατζηνάκη, Πετρόπουλο, Αντωνακόπουλο, Δελατόλλα, Κουλούρα, Λεονταρίτη, Ηρακλείδη, Ντούμα, Κλάρα, Πατσιαούρα.

 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΗΤΕΙΑΣ
Σητεία, 15/5/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου