Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018

‘Εκτακτα δρομολόγια μετά την λήξη της απεργίας

Έληξε στις 6 το πρωί η απεργία της ΠΝΟ, μετά την απόφαση της διοίκησης της Ομοσπονδίας, και επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κρήτης με τον Πειραιά. Στις 8 το πρωί απέπλευσαν από το Ηράκλειο και από τον Πειραιά τα πλοία της γραμμής, τα οποία θα πραγματοποιήσουν έκτακτα ημερήσια δρομολόγια, ενώ κανονικά θα εκτελεστούν και τα βραδυνά.Μετά την εξέλιξη αυτή, οι αγρότες από το Λασίθι, το Τυμπάκι και τα Χανιά, ματαίωσαν την κινητοποίηση που είχαν προγραμματίσει σήμερα το μεσημέρι στον κόμβο του αεροδρομίου Ηρακλείου.

Η ΠΝΟ είχε προχωρήσει από την Τετάρτη το πρωί 18 Απριλίου σε δύο 24ωρες συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο σχέδιο υπουργικής απόφασης για τη διενέργεια ενδομεταφορών από πλοία με σημαία τρίτου κράτους μεταξύ ελληνικών λιμένων, και ζητά την κατάργηση του νόμου για τις ειδικές μειωμένες συνθέσεις και την υπογραφή και τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Η ΠΝΟ στην ανακοίνωσή της ζητά από την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας να λάβει σοβαρά υπόψη τα αιτήματά των ναυτικών προσθέτοντας ότι είναι «πανέτοιμοι για νέους αγώνες όπου και όταν χρειασθεί για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους».

Τα δρομολόγια των πλοίων από το πρωί μετά τις 6 ώρα θα εκτελούνται κανονικά, ενώ πολλές εταιρείες έχουν προχωρήσει ήδη σε αλλαγές και τροποποιήσεις δρομολογίων για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.


http://www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου