Τρίτη, 24 Απριλίου 2018

Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας: Κάλεσμα στην παρουσίαση του Οδηγού Μαγειρικής στη Σητεία

Αξιότιμες Κυρίες, Κύριοι, Το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας σας προσκαλεί στην παρουσίαση του Οδηγού Μαγειρικής του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, στις 17.00 στο Πολύκεντρο του Δήμου Σητείας. Θα μιλήσουν Λένα Ηγουμενάκη, Υπεύθυνη διοργάνωσης Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και συντονισμού - επιμέλειας του Οδηγού Μαγειρικής Μαρία Ζωγραφάκη, Εκπαιδευτικός - Λογοτέχνης Δεσποινα Μαθιουδάκη, "Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό" Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης,Οικονομολόγος- Λαογράφος Συντονίζει η Δημοσιογράφος Μαρία Καλλέργη

Το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, από το 2013 στο ετήσιο αντάμωμα των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, καταγράφει παλιές επιτυχημένες συνταγές, συνταγές που τις συνοδεύουν ήθη και έθιμα καθώς και ιστορικά, πολιτισμικά και λαογραφικά στοιχεία, συνταγές που διασώθηκαν στο πέρασμα των αιώνων από γενιά σε γενιά. H κουζίνα είναι πολιτισμός, κάθε τόπος, κάθε χωριό έχει το δικό του γευστικό πολιτισμό και πρώτες ύλες... γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις, ήθη κι έθιμα που «ζεσταίνουν» την καρδιά, αρώματα ξεχωριστά, μοσχοβολιστές εικόνες, χρώματα που αναδύουν μια παιδικότητα, συναισθήματα με ήχους... Ο Οδηγός Μαγειρικής περιέχει το σύνολο των συνταγών που παρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ, από όλη την Κρήτη, είναι ένα βιβλίο γραμμένο από πολλά και άξια χέρια, από νοικοκυρές της κρητικής υπαίθρου, με γεύσεις που ξυπνούν μνήμες, μνήμες για πρόσωπα που με αγνά και φρέσκα υλικά και πολύ αγάπη τους παρασκεύαζαν το καθημερινό φαγητό, μνήμες που θέλεις να μοιραστείς και να παραδώσεις στις επόμενες γενιές, κυρίως στα παιδιά μας , τα οποία μέσα από τα ήθη και τα έθιμα ευαισθητοποιούνται και γνωρίζουν τον πολιτισμό μας και τις ρίζες του. Έτσι, δημιουργήθηκε η ανάγκη να εκδώσουμε τον Οδηγό Μαγειρικής και η επυθιμία τα έσοδα από τη διάθεση του Οδηγού Μαγειρικής να διατεθούν εξ’ ολοκλήρου για την αγορά εξοπλισμού στην κλινική Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων και την Ογκολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ”.
Ευχαριστούμε θερμά τους 77 Πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς που μας ενεπιστεύθηκαν τις συνταγές του τόπου τους,
την Περιφέρεια Κρήτης για την στήριξη,
το Πολύκεντρο του Δήμου Σητείας για τη φιλοξενία της παρουσίασης,
τους αρωγούς για την πολύτιμη προσφορά τους στον Οδηγό Μαγειρικής:
* Κρητικός Φούρνος - Γεύσεις,
* Μελισσοκομική Εταιρεία «Αττική – Αλέξανδρος Πίττας Α.Ε.Β.Ε»
* Αφοί Κασσάκη - Παραδοσιακά Κρητικά Αλλαντικά,
* Νηπιαγωγείο - Βρεφονηπιακός Σταθμός "Τα Μελισσάκια",
* Γαλακτοκομικά-Τυροκομικά Προϊόντα "Σταματογιώργης",
* Οινοποιείο Στραταριδάκη,
* Tsigenis Woodcraft.
Την Όλγα Δοκιανάκη, τον Τίτο Κοκολάκη, τον Λεωνίδα Κουδουμογιαννάκη, την Πόπη Πετρομιχελάκη και τον Θέμο Ρήγα για τη συμβολή τους στον "Οδηγό Μαγειρικής".
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στους εθελοντές που εργάστηκαν για την έκδοση του Οδηγού Μαγειρικής
* Οργάνωση, συντονισμός και επιμέλεια έκδοσης: Λένα Ηγουμενάκη
* Επιμέλεια συνταγών: Ντίνα Νικολάου - Chef
* Σχεδιασμός εξωφύλλου, λογότυπου : Κάλλια Πλατύρραχου - Αρχιτέκτων Μηχανικός
* Σχεδιασμός έκδοσης : Λιόνα Ζαχαριάδου, Ρένα Χατζηανέστη
* Φιλολογική επιμέλεια:Χρύσα Ηγουμενάκη - Φιλόλογος, Μαρία Λιναρίτη - Φιλόλογος
* Φωτογραφική επιμέλεια: Ιωάννα Τσουκιά.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την Λένα Ηγουμενάκη, στοιχεία Επικοινωνίας: τηλέφωνο 6908863716 email: info@fekk.gr και lena.igou@hotmail.com
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως.