Τρίτη 17 Απριλίου 2018

ΠΛΟΙΟ… ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ : Απεργεί η ΠΝΟ, αγωνιούν οι αγρότες Απεργεί η ΠΝΟ, τρέμουν οι παραγωγοί

Για μία ακόμα φορά ξυπνά ο φόβος των παραγωγών αναφορικά με την ασφαλή και απρόσκοπτη διακίνηση των εμπορευμάτων τους, με φόντο την απεργιακή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, που πραγματοποιείται αύριο.
Μπορεί η απεργιακή κινητοποίηση να μην επιβαρύνει σημαντικά την αγροτική παραγωγή και την επιχειρηματικότητα, ωστόσο για μία ακόμα φορά έρχεται να αναδείξει την παντελή έλλειψη σταθερότητας των προϊόντων μέσω του νησιού, η οποία βασίζεται κατά κανόνα στις εκάστοτε «ορέξεις» της Ομοσπονδίας. Οι φωνές των παραγωγών για μια κατάσταση πλήρους εξομάλυνσης, αλλά και η ανάγκη να βρεθεί επιτέλους οριστικά μία λύση, κρίνονται περισσότερο από αναγκαίες, αν και διαχρονικά το πρόβλημα παραμένει και ανακινείται μονάχα ενόψει απεργιών.

Ειδικότερα, σε σχέση με την αυριανή κινητοποίηση, οι αγρότες εκφράζουν φόβους αναφορικά με την αξιοπιστία της Ομοσπονδίας ως προς τη στάση της, τονίζοντας πως κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά αν η κινητοποίηση κρατήσει μία ημέρα ή περισσότερες. Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάζονται στους παραγωγούς πρώιμων κηπευτικών, οι οποίοι εντατικοποιούν τους ρυθμούς συγκομιδής, προκειμένου μειώσουν τις αρνητικές συνέπειες της απεργίας.
Οι αγρότες οργανωμένα πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις χθες σε Τυμπάκι, Ιεράπετρα, Σητεία και Χανιά, για να θέσουν για πολλοστή φορά το ίδιο ακριβώς ζήτημα που παραμένει ανεπίλυτο εδώ και χρόνια. Στο πλαίσιο της συνάντησής τους οι αγρότες τόνισαν πως ουδέποτε μία απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας έχει κρατήσει μόνο μία ημέρα, τονίζοντας παράλληλα πως συνολικά οι αγρότες ζήτησαν συνάντηση με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, οι οποίοι και αρνήθηκαν.
Οι αγρότες για μία ακόμα φορά έχουν με το μέρος τους αιρετούς και φορείς, οι οποίοι αναγνωρίζουν το δίκαιο αίτημά τους για ομαλή και απρόσκοπτη διακίνηση εμπορευμάτων. Ειδικότερα ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, συμπλέει με τους παραγωγούς πρώιμων κηπευτικών και με επιστολή του ζητά πλοίο ασφαλείας για τα ευπαθή προϊόντα της Κρήτης.
Σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό έχει απευθύνει και ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος ζητά να διασφαλιστούν τα αγροτικά προϊόντα.
«Οι εξελίξεις αυτές, αποτέλεσμα κυβερνητικών πολιτικών, πλήττουν και άλλες κοινωνικές ομάδες,  όπως τους αγρότες της Κρήτης, που τα προϊόντα τους κινδυνεύουν για άλλη μια φορά, σε μια κρίσιμη στιγμή για τις καλλιέργειες, καθώς ήδη  ξεκινήσει  η συγκομιδή στα θερμοκηπιακά λαχανικά» αναφέρει μεταξύ άλλων ο βουλευτής, ο οποίος αναφερόμενος στα τεράστια προβλήματα και ζημιές που θα προκαλέσει η απεργία, ρωτά τον υπουργό τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διακίνηση των αγροτικών προϊόντων.
www.patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου