Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Ο απολογισμός 1ου έτους λειτουργίας του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Σητείας

Την Κυριακή 15/04/2018 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ετήσια απολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Σητείας. Οι συμπολίτες μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πλούσια δράση του Συλλόγου,στον ένα μόλις χρόνο λειτουργίας του. Παρακάτω δημοσιοποιούμε τον ετήσιο απολογισμό ,τον οικονομικό απολογισμό του Συλλόγου καθώς και τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων μας για το επόμενο τρίμηνο. Ευχαριστούμε όλους τους Σητειακούς για την αμέριστη στήριξη τους στην προσπάθεια μας.

1. ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Σ.Φ.Ν.ΣΗΤΕΙΑΣ
Τα τελευταία χρόνια ήμασταν θεατές μιας εξελισσόμενης απαξίωσης και υποβάθμισης του Νοσοκομείου μας, σε βαθμό τέτοιο ώστε να διακυβεύεται ακόμα και η ίδια του η ύπαρξη στη Σητεία. Η ανάγκη στήριξης και αναβάθμισής του και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας, οδήγησε στη δημιουργία το 2017 του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Σητείας, που συστήθηκε σε σώμα την 27/04/2017.
Η λειτουργία του Σ.Φ.Ν.Σ. περιλαμβάνει 2 άξονες. Τον θεσμικό -εκπροσωπώντας την τοπική κοινωνία-και τον υποστηρικτικό, αφού η ύπαρξη του Συλλόγου δημιούργησε τον τρόπο υποστήριξης, παρακάμπτοντας πολλές φορές και το χρονοβόρο γραφειοκρατικό πλαίσιο . Πάνω στους 2 άξονες αυτούς έχουμε πραγματοποιήσει πολλές ενέργειες και δράσεις τις οποίες επιγραμματικά αναφέρουμε:
Α. Σε θεσμικό επίπεδο έγιναν διάφορες επαφές και συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, με τον Περιφερειάρχη, με τον Δήμαρχο Σητείας, με την Διοίκηση του ΕΚΑΒ ,με την Διοίκηση των νοσοκομείων Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο. Σε αυτές τις επαφές επαναφέραμε ως τοπική κοινωνία το πάγιο και πολύ σοβαρό θέμα της Διοικητικής Αυτονομίας του Νοσοκομείου Σητείας, θέσαμε και πιεστικά κάποιες φορές, το ζήτημα εύρυθμης λειτουργίας του ΕΚΑΒ στην πόλη μας, την έλλειψη αξονικού τομογράφου και την αναγκαιότητα κτιριακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου.
Β. Σε υποστηρικτικό επίπεδο και πάντα σε συνεργασία με την Διοίκηση και με όλα τα θεσμοθετημένα όργανα του Νοσοκομείου μας, προχωρήσαμε σε αρκετές δράσεις, οι οποίες συνοπτικά είναι οι παρακάτω:
1)ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ :
ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΗ Μ.Α.Φ.(με 3 μόνιτορ και κεντρική οθόνη, καταγραφικό και εκτυπωτή) αξίας 9.238 ευρώ και
ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ ΚΟΠΩΣΗΣ (τεστ κόπωσης) αξίας 9.920 ευρώ
2)ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ :
2 ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΠ, 4 ΠΕΡΙΧΕΙΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΙΤΟΡ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ, ΗΛΕΚΤΡΟΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ, ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΞΥΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΨΑΛΙΔΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΙΕΣΟΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟΛΑΡΥΓΓΟΣΚΟΠΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ.
3)ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ όπως φλεβοκαθετήρες για την Παιδιατρική, μητροσκόπια για την γυναικολογική, 80 θερμόμετρα ,δωρεά από όλα τα φαρμακεία της Σητείας, για όλες τις κλινικές και τα ΤΕΠ ,οξύμετρα και μετρητές σακχάρου για το ΕΚΑΒ. Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιες δωρεές που έκαναν συμπολίτες μας στην παιδιατρική κλινική: ΛΟΓΚΑΚΗ ΠΟΠΗ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ /ΟΞΥΜΕΤΡΟ, ΑΧΛΑΔΙΑΝΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ ΣΥΜΕΩΝ/2 ΤΑΧΥΘΕΡΜ/ΝΑΚΙΑ,
ΠΑΘΙΑΚΗΣ ΕΜΜ./1 ΤΑΧΥΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΚΙ, ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ ΜΑΝΟΣ/10 ΣΟΜΠΕΣ, ΠΥΡΓΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ/ 17 ΣΕΤ ΣΕΝΤΟΝΙΑ-ΜΑΞ/ΚΙΑ-ΚΟΥΒ/ΚΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΥΝΙΕΣ
ΦΡΥΣΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ / ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ.
4)ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ από δωρεές εθελοντικών οργανώσεων Γαλλίας και Γερμανίας .Φορείο για τα Χειρουργεία, πολυχρηστική καρέκλα για ΑΜΕΑ, αμαξίδια μεταφοράς ασθενών και τροχήλατα Π. Επίσης έχουν εξυπηρετηθεί αρκετοί συμπολίτες μας, αφού διατίθενται με μορφή δανεισμού από τον Σύλλογο μας, τα αμαξίδια μεταφοράς(αναπηρικές καρέκλες).
5)ΕΞΩΡΑΙΣΜΟΣ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ με την συμμετοχή πολλών εθελοντών συμπολιτών μας ,αρκετών ελεύθερων επαγγελματιών καθώς και πολλών καταστημάτων της Σητείας, που πρόσφεραν ΔΩΡΕΑΝ όλα τα υλικά που χρειάστηκαν για τις εργασίες αυτές .Και δεν ήταν λίγα...
6)ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ όπως σε διάφορα W.C αντικαταστάθηκαν 7 καζανάκια, τοποθετηθήκαν 4 θερμοσίφωνες σε δωμάτια ,επισκευαστήκαν αρκετές υδραυλικές βλάβες, τοποθετηθήκαν κάποια καινούρια καθίσματα, επιχρίστηκαν αρκετά σημεία και για την πιστοποίηση ποιότητας στα ΤΕΠ αντικαταστήσαμε ντουλάπια, τρέσες για τις κουρτίνες,Plexiglas και έγιναν και διάφορες άλλες εργασίες σε διάφορους χώρους του Νοσοκομείου.
7) ΔΡΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
Μετά από συναντήσεις με εκπροσώπους ελαιουργείων και συνεταιρισμών και αφού διευθετήθηκαν τα οικονομοτεχνικά θέματα, προχωρήσαμε στη συγκέντρωση ελαιολάδου, από δωρεές, κατά τη διάρκεια της φετινής ελαιοκομικής περιόδου. Παρά την σχετική καθυστέρηση έναρξης της δράσης, συγκεντρώθηκαν μέχρι σήμερα, από συνεταιρισμούς 1.391 κιλά, από παραγωγούς 1.699,70 κιλά και 1.500 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου από κάποιους συνεταιρισμούς. Η δράση αυτή εκτιμάται ότι θα αποφέρει στον Σύλλογο μας 11.000 ευρώ περίπου.
8)ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ τις οποίες οργανώσαμε ή συνδιοργανώσαμε ή πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά για τον Σ.Φ.Ν.Σ. Αναλυτικά αναφέρουμε:
• ΘΕΑΤΡΟ ΣΗΤΕΙΑΣ με την παράσταση ΒΑΡΙΕΜΑΙ
• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ με την παράσταση Ο ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΘΥΜΑΡΑΚΙΑ. Επίσης μέρος των εσόδων του ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ δόθηκαν στον Σ.Φ.Ν.Σ.
• ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ
• ΜΟΥΣΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΣΗΤΕΙΑΚΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ(ΙΓΝΑΤΙΟΣ,ΡΕΜΠΕΛΑΚΗΣ,ΞΕΝΙΔΑΚΗ,ΤΣΑΝΤΗΡΑΚΗΣ κλπ)
• ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
• ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΑΠΟ ΣΗΤΕΙΑΚΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ(ΤΣΙΚΡΙΚΩΝΑΚΗΣ,ΤΣΙΚΑΛΑΚΗΣ,ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ,
ΣΕΜΕΡΤΖΑΚΗ κλπ)
2.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Σ.Φ.Ν. ΣΗΤΕΙΑΣ
ΑΠΟ 27/04/2017-13/04/2018
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ
ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΜΕΛΩΝ 5.755 ΕΥΡΩ
ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ (ΑΠΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ) 3.825 ΕΥΡΩ
ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΔΩΡΕΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ 8.790,30 ΕΥΡΩ
ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΔΩΡΕΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΤΙ ΣΤΕΦΑΝΟΥ 7.925 ΕΥΡΩ
(ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΠΡΟΣΦΙΛΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ)
ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΔΩΡΕΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 10.000 ΕΥΡΩ
ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ : 36.295,30 ΕΥΡΩ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ
ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ - ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ : 27.029,85 ΕΥΡΩ
ΔΑΠΑΝΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ: 2.702,70 ΕΥΡΩ
ΣΥΝΟΛΟ ΔΑΠΑΝΩΝ : 29.732,55 ΕΥΡΩ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ
ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ: 6130,30 ΕΥΡΩ
ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ(ΜΕΤΡΗΤΑ-ΤΑΜΙΑΣ) : 432,45 ΕΥΡΩ
ΣΥΝΟΛΟ ΤΑΜΕΙΑΚΟΥ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥ : 6.562,75 ΕΥΡΩ
3.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ Σ.Φ.Ν.ΣΗΤΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΙΜΗΝΟ
 Πλήρης ανακαίνιση του 1ου τμήματος (6 θάλαμοι νοσηλείας ) της ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ
 Διενέργεια επιστημονικής ημερίδας στην Σητεία την 12/05/2018, με ομάδα επιστημόνων παιδοψυχολόγων και θέμα: ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ
 Οργάνωση τριών λαϊκών συναυλιών με Σητειακούς καλλιτέχνες στις 2/6 ,9/6 και 28/7 στην Συκιά, στο Παλαίκαστρο και στην Σητεία αντίστοιχα
 Διενέργεια ενημερωτικού σεμιναρίου οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας από τον μοναδικό ΙΑΒΕΡΗ
 Συνάντηση με Περιφερειάρχη για κατάθεση νέου αιτήματος
 Συνάντηση με Διοικήτρια Υ.Π.Ε. και νέα συζήτηση για το ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ
Συμπερασματικά ο Σ.Φ.Ν.Σ. λειτουργεί ως ένας μοχλός σταθερής υποστήριξης της λειτουργίας του Νοσοκομείου, καλύπτοντας άμεσα και αποτελεσματικά, παρακάμπτοντας το τέρας της γραφειοκρατίας, μερικές από τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν. Αποτέλεσε η λειτουργία του ένα δίαυλο στήριξης και αρωγής του Σητειακού πολίτη στο Νοσοκομείο με αποτελέσματα ορατά στην καθημερινότητά του, αποδεικνύοντας και στην πράξη ότι ο εθελοντισμός και η ενεργοποίηση όλων μας μπορεί, ακόμα και με την παρούσα δύσκολη πραγματικότητα, να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής ιδιαίτερα σε τομείς τόσο σημαντικούς όσο η υγεία.
Τέλος, η τοπική κοινωνία απέκτησε μια θεσμικά ισχυρή φωνή, έτσι ώστε να διεκδικεί και να πιέζει με τον τρόπο της, οπότε χρειαστεί, όπου χρειαστεί.
Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε όλους όσους πρόθυμα αγκάλιασαν τον Σύλλογο μας και τον στήριξαν με την ενεργή συμμετοχή με την οικονομική τους στήριξη και συνδρομή τους σε όλα τα επίπεδα και με κάθε τρόπο. Η στήριξή σας αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στο έργο μας και ενισχύει την προσπάθειά μας.

Γιατί Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου