Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Ο Δήμος Σητείας συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB του Βερολίνου από 7έως 11 Μαρτίου

Ο Δήμος Σητείας με την οικονομική υποστήριξη του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. συμμετείχε στην διεθνή έκθεση τουρισμού ITB του Βερολίνου από 7-11 Μαρτίου, φιλοξενούμενος για άλλη μία φορά στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, την οποία ευχαριστούμε θερμά.
Στην έκθεση συμμετείχαν και εκπροσώπησαν την περιοχή μας ο Δήμαρχος Σητείας και Πρόεδρος του ΟΑΣ κ. Θ. Πατεράκης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Επαρχίας Σητείας και μέλος του Δ.Σ. του ΟΑΣ κ. Γ. Κακουράκης.Παρευρέθηκαν από Ελληνικής πλευράς η Υπουργός Τουρισμού κα. Κουντουρά, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων του τουριστικού κλάδου, ξενοδόχοι, δημοσιογράφοι κ.α.
Ο χώρος της έκθεσης κατακλύστηκε από χιλιάδες επισκέπτες οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κρήτη και την περιοχή της Σητείας, της οποίας η παρουσία ήταν δυναμική.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έγιναν επαφές με τουριστικούς πράκτορες οι οποίοι ενημερώθηκαν για τη περιοχή και τις δυνατότητες του αεροδρομίου Σητείας.

Αξιοσημείωτο γεγονός αποτέλεσε το ενδιαφέρον επιχειρηματιών για τουριστικές επενδύσεις στην περιοχή της Σητείας.

Στην έκθεση συμμετείχε με δικό του περίπτερο το παγκόσμιο δίκτυο γεωπάρκων, στο οποίο συμμετείχαν και προβλήθηκαν 18 γεωπάρκα από την Ευρώπη και την Ασία, μεταξύ αυτών και το γεωπάρκο της Σητείας.

Έγιναν συζητήσεις και επαφές με εκπροσώπους άλλων Γεωπάρκων και αποκτήθηκε σημαντική τεχνογνωσία σε θέματα οργάνωσης, λειτουργίας και προβολής τους.

Το περίπτερο των γεωπάρκων επισκέφθηκε και ο Υπουργός Τουρισμού της Πορτογαλίας, ο οποίος ανέφερε ότι κατά το παρελθόν είχε επισκεφθεί τη περιοχή της Σητείας για διακοπές.

Οι προοπτικές για φέτος είναι πολύ καλές, τόσο για την Κρήτη όσο και για την περιοχή της Σητείας, και προβλέπεται αύξηση των επισκεπτών από την Γερμανία. Φέτος για πρώτη φορά έχουν προγραμματιστεί τρείς πτήσεις τσάρτερ τη βδομάδα από τη Γερμανία προς το αεροδρόμιο της Σητείας.

Επίσης έχουν προγραμματιστεί τέσσερεις πτήσεις τη βδομάδα από Σκανδιναβία και από μία έως τρείς πτήσεις από Πολωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου