Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Ο Δήμος Σητείας συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού FERRIE FOR ALLE

Ο Δήμος Σητείας με την οικονομική υποστήριξη του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. συμμετείχε και φέτος στην διεθνή έκθεση τουρισμού FERRIE FOR ALLE που πραγματοποιήθηκε στο Χέρνιγκ της Δανίας από 23-25 Φεβρουαρίου, φιλοξενούμενος για άλλη μία φορά  στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, την οποία ευχαριστούμε θερμά.
Στην έκθεση συμμετείχαν και εκπροσώπησαν την περιοχή μας ο Δήμαρχος Σητείας και Πρόεδρος του ΟΑΣ κ. Θ. Πατεράκης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Επαρχίας Σητείας και μέλος του Δ.Σ. του ΟΑΣ κ. Γ. Κακουράκης.

Ο χώρος της έκθεσης κατακλύστηκε από χιλιάδες επισκέπτες, και δημοσιογράφους, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κρήτη και την περιοχή της Σητείας και δοκίμασαν τοπικά προϊόντα και ποτά.
Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος των Δανών τουριστών για τη περιοχή της Σητείας είναι ότι οι πωλήσεις πακέτων διακοπών κατά τη διάρκεια της έκθεσης αυξήθηκαν κατά 30% σε σχέση με πέρυσι.
 Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το υψηλό ποσοστό τουριστών που επισκέφθηκαν τη περιοχή της Σητείας το προηγούμενο έτος και εκδήλωσαν ενδιαφέρον να την επισκεφθούν ξανά, γεγονός που αποδεικνύει ότι έμειναν ενθουσιασμένοι από την άριστη φιλοξενία,  το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και τις φυσικές ομορφιές του τόπου.
Η παρουσία του Δήμου Σητείας στη παραπάνω έκθεση είχε σαν στόχο τη προβολή της περιοχής και την υποστήριξη της διαφημιστικής εκστρατείας που έχει ξεκινήσει το μεγάλο τουριστικό γραφείο Apollo στη περιοχή της Σκανδιναβίας, για τη περιοχή της Σητείας και της Ιεράπετρας. Για φέτος το καλοκαίρι έχουν προγραμματιστεί τέσσερεις πτήσεις τσάρτερ τη βδομάδα από Σκανδιναβία  προς το αεροδρόμιο της Σητείας,  από δύο πέρυσι.
 Στο πλαίσιο της έκθεσης  έγιναν συναντήσεις του Δημάρχου Σητείας και Προέδρου του ΟΑΣ κ. Πατεράκη και του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδοχείων Επαρχίας Σητείας και μέλους του Δ.Σ. του ΟΑΣ κ. Κακουράκη με το Διευθυντή πωλήσεων κ.  Michael Buch Hansen και τα στελέχη του πρακτορείου Apollo, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τη παρουσία του Δήμου Σητείας στην έκθεση, και επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον των Δανών τουριστών ειδικά για τη περιοχή της Σητείας.
Ευχαριστούμε θερμά τις επιχειρήσεις και ιδιώτες της περιοχής που προσέφεραν τοπικά προϊόντα και ποτά για τις ανάγκες της έκθεσης και συγκεκριμένα τις εταιρείες Βιοκαλλιεργητές Σητείας Α.Ε, ΒΙΟ SITIA  A.E., SI MEL Σαββιδάκης, γαλακτοκομικά προϊόντα Κουβαράκης, και το Μανώλη Φουντοραδάκη.
Ο Δήμος Σητείας με την οικονομική υποστήριξη του ΟΑΣ θα συμμετάσχει επίσης  στην έκθεση τουρισμού ΙΤΒ του Βερολίνου  που θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 9 Μαρτίου, με στόχο τη προβολή της περιοχής και ιδιαίτερα του γεωπάρκου Σητείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου