Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Λεωνίδας Τερζής: Θέλει Αρετή και τόλμη η ελευθερία , αξιώνει ο Κάλβος.

Θέλει Αρετή και τόλμη η ελευθερία , αξιώνει ο Κάλβος .

Τελικά κάποιοι δεν έχουν από ότι φαίνεται ούτε αρετή ούτε την τόλμη , αλλά ούτε και την ευθυκρισία να απαγκιστρωθούν από τις τοπικιστικές και διχαστικές αντιλήψεις που δυστυχώς επικρατούν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας .
Με λύπη ανέγνωσα  κείμενο του κ. Χατζηνάκη , ως ενός ακόμα που εμπλέκει το όνομα του Αγίου Ηγουμένου στην περιβόητη πλέον περίπτωση του Πλανηταρίου.

Επικαλείται την προσωπική μαρτυρία του Αρχιμανδρίτη Φιλόθεου , και τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους. Συζητήσεις και απόψεις για τις οποίες  , θεωρητικά θα έπρεπε ο ίδιος να απευθύνει σε εμένα ,μιας και εγώ σήκωσα όλο το βάρος του εγχειρήματος από την σύλληψη του ως ιδέα, τις επαφές με τους εταίρους και την οριστικοποίηση του σχήματος συνεργασίας για την υλοποίηση. Με τον τρόπο του ο κύριος Χατζηνάκης  , διαψεύδει τις υπογραφές του Ηγουμένου για την αναγνώριση και δήλωση της ιδιοκτησίας του ακινήτου στην περιοχή της τ.κ. Έξω Μουλιανών.
Ο κ. Χατζηνάκης ξεχνά ή αμελεί πως η πρόσκληση για το δημοτικό συμβούλιο απευθύνθηκε προς το σώμα στις 22/12/2017, μια εβδομάδα πριν την σύγκλιση του , γεγονός που αποδεικνύει πως η θέση και η εισήγηση για το θέμα συνυπολογίζοντας όλα τα δεδομένα κινείτο προς την κατεύθυνση των Έξω Μουλιανών. Μετά την παραλαβή του εγγράφου από το τμήμα αναδασμού και επικοισμού  στις 27/12/2017 και μπροστά στο διακύβευμα  της καθυστέρησης , εισηγήθηκα προς το σώμα την αλλαγή της χωροθέτησης . Θυμίζω πως την εισήγηση την υπερψήφισε το συντριπτικά το δημοτικό συμβούλιο με 19 ψήφους υπέρ και δύο κατά, πράγμα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του δημοτικού συμβουλίου Σητείας .
Ο κ. Χατζηνάκης ως απόστρατος αξιωματικός θα έπρεπε να γνωρίζει πως οι υπηρεσίες κινούνται σύμφωνα με έγγραφα και όχι με φήμες .
Σχετικά με την άποψη του Καθηγητή κ. Μυλωνά περί ακαταλληλότητας του κτιρίου της περιηγητικής ,   σας την  μεταφέρω αυτολεξεί :«Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε τα εξής:
Κατάλληλες είναι και οι δύο τοποθεσίες από άποψη παρεμπόδισης του περίβλεπτου ορίζοντα.
Καταλληλότερη τοποθεσία κρίνεται η θέση «Γήπεδο» λόγω ικανού υψομέτρου που αποφεύγεται η υψηλότατη υγρασία από τη θάλασσα, με την προϋπόθεση το αστεροσκοπείο να κτιστεί στο ανατολικό σημείο του γηπέδου και ο οπτικός σωλήνας να βρίσκεται τουλάχιστον 6 μέτρα από το έδαφος.
Τα αστεροσκοπεία συνηθίζεται να κτίζονται από τα 70 μέτρα υψόμετρο και άνω, για να αποφεύγεται η υγρασία και κυρίως η διαβρωτική για τα κάτοπτρα αλμύρα της θάλασσας.»
Η άποψη του κυρίου Μυλωνά αναφέρετε στην αποδόμηση των επιχειρημάτων κάποιων που επέμενα πως το εγχείρημα αφορά αστεροσκοπείο και όχι πλανητάριο και πως το κτήριο της περιηγητικής είναι κατάλληλο για αστεροσκοπείο.
 Μάλλον, κάποιοι μεταξύ αυτών και ο κ. Χατζηνάκης το αμελούν τεχνηέντως.
 Επιπρόσθετα , η κατηγορία για απόκρυψη εγγράφου δεν ευσταθεί λόγο του γεγονότος πως στην εισήγηση μου συμπεριλήφθη η άποψη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαικάστρου αφενός , αφετέρου η ίδια επιστολή αναγνώστηκε την ημέρα της  συνεδρίασης  στις 29/12/2017 από την πρόεδρο του συλλόγου. Καταθέτω επίσης πως η ίδια επιστολή  απεστάλη στον επικεφαλή εταίρο στην Κύπρο από συμπολίτη μας στις 16/12/2017( υπάρχει το σχετικό mail). Επιπλέον η περί ου ο λόγος επιστολή φρονώ πως ήταν σε γνώση όλων όσων τώρα εκ των υστέρων επικαλούνται άγνοια , γεγονός που το αποδεικνύει η παρουσία των μελών του δ.σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαικάστρου στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 14/12/2017 και η προσπάθεια δημιουργίας κλίματος αναταραχής από τον τότε  επικεφαλή της αντιπολίτευσης  και  από κάποιο συμπολίτη μας  .
 Τέλος, αναφορικά με την όποια «απρεπή» συμπεριφορά προς τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαικάστρου , δηλώνω κατηγορηματικά πως ουδέποτε υπήρξε τέτοια πρόθεση  από την πλευρά μου , γεγονός που το αποδεικνύει το τεκμήριο της καταγραφής του δημοτικού συμβουλίου από τις κάμερες. Έχουμε επανειλημμένα χαιρετίσει την προσπάθεια του εν λόγω συλλόγου , αλλά και όλων των πολιτιστικών φορέων για τις δράσεις και τις ενέργειες τους .
Προτείνω στον κ. Χατζηνάκη  να δει προσεκτικά το σχετικό αρχείο και να μην προκρίνει αυθαίρετα συμπεράσματα που εδράζονται σε υποκειμενικές  απόψεις κάποιων που ενδεχομένως  υποκρύπτουν δόλο, μιας και ο ίδιος δεν ήταν παρών .
 Δηλώνω προς όλες τις κατευθύνσεις πως θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με γνώμονα το συμφέρον , την πρόοδο και την ανάπτυξη όλης της επικράτειας του Δήμου Σητείας .


Ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

Λεωνίδας Τερζής



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου