Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

ΝΙΚΟΣ ΛΑΝΤΖΑΝΑΚΗΣ: ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΑΣΤΡΟΣΧΟΛΕΙΟ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΑΣΤΡΟΣΧΟΛΕΙΟ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 
(
από δημοσίευση μου στην εφημερίδα Σητειακά στις 8/1/18 στη στηλη (+)ΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΑ )
Η Διαχειριστική αρχή του Διασυνοριακού προγράμματος και ο Επικεφαλής Εταίρος στην Κύπρο έστειλαν email στο δήμο μας και ζητούν να στείλομε μέχρι τις 11 Ιανουαρίου όλα τα στοιχεία για τη νέα χωροθέτηση στην Αγιά Φωτιά για να γίνει επαναξιολόγηση της πρότασης .
Τι σημαίνει αυτό ; Πρέπει να τρέξομε .Οι εταίροι μας ανησυχούν .Και είναι φυσικό με όλα αυτά που βλέπουν να γίνονται .Εκεί βλέπεις δεν υπάρχουν πολίτες που πολεμούν με λύσσα το όλο εγχείρημα παρέα με αντιπολιτεύσεις που προκειμένου να απαξιώσουν τη Δημοτική Αρχή φέρνουν τοπικές κοινωνίες σε αντιπαράθεση .
Ας βάλομε λοιπόν τα πράγματα σε μια λογική σειρά και ας αναλογιστούμε τα εξής:
1 .
Ο αρχικός σχεδιασμός (Έξω Μουλιανά ) ανατράπηκε για τους λόγους που όλοι γνωρίζομε
2 .
Ο νέος σχεδιασμός έπρεπε να γίνει γρήγορα ,ο χρόνος τρέχει και δεν είμαστε μόνοι μας.
3
Φαίνεται αυτό από την εισήγηση του κου Τερζή που είπε το πολύ απλό: Πρέπει να το πάμε κάπου που κανένας να μη μπορεί να αμφισβητήσει υο ιδιοκτησιακό . 4 .Τέτοιος χώρος υπάρχει μόνο στην Αγιά Φωτιά , με ξεκαθαρισμένο το Δασικό και την Αρχαιολογία.
5
Έστω ότι έπρεπε να εξεταστεί –που εξετάστηκε-και η περίπτωση του Παλαικάστρου .ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΑΜΕ .Αυτό θέλω να καταλάβουν οι φίλοι του Παλαικάστρου ,είναι ΚΡΙΣΙΜΟ .Αυτά χρειάζονται ΧΡΟΝΟ ( παραχώρηση ιδιοκτησία ς του μοναστηριούου τώρα θα ήταν καλή ενώ στα Μουλιανά κακή-τοπογράφηση ,Αρχαιολογία ,Δασικό ,Natura ) .Συν το νέο αφήγημα ,γιατί το όλο εγχείρημα πρέπει να συνάδει με τη λογική του προγράμματος .
6 .
Ποιος ξέρει τι άλλο θα βρίσκανε με την ελαφρότητα που προσεγγίζουν τα πράγματα και το αντιπολιτευτικό τους μένος .Είναι λέει δυνατόν να αποτελεί εμπόδιο η Natura για ένα τέτοιο έργο ; Και γω υποθέτω όχι- ειδικός δεν είμαι .Αλλά πότε; Χρειάζεται ειδική οικολογική μελέτη για τις εγκρίσεις που ξέρετε πόσο χρόνο απαιτεί .Εδώ συζητάμε για μέρες . Δεν σας κρύβω ότι και για την Αγιά Φωτιά φοβάμαι μ αυτούς που μπλέξαμε .
·
Τέλος θέλω να κάνω και μια προσωπική τοποθέτηση για το σημείο επιλογής .Είμαι με τα Μουλιανά. Δεν μ ενδιαφέρουν οι πολλοί ψήφοι της Σητείας ,οι ενδιάμεσοι του Παλαικάστρου ,οι λίγοι των Μουλιανών .Ούτε κάποιοι χωριανοί μου στο Μακρύ Γιαλό που μου λένε γιατί δεν έκανες μια προσπάθεια να το φέρομε εδώ και θέλω να τους σκοτώσω. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε έτσι .Πρέπει να σεβόμαστε κάποιους ανθρώπους που δούλεψαν χρόνια για να φέρουν κάτι στον τόπο μας ,να σεβαστούμε και τον σχεδιασμό τους και τη λογική τους .Κι αν διαφωνούμε λέμε την άποψη μας . Κι αν αποδειχθεί ότι είχαμε δίκιο ο κόσμος θα τους τιμωρήσει Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα .Αλλά –πιστέψτε μεαυτό που γίνεται εδώ είναι άρρωστο .ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ
ΝΙΚΟΣ ΛΑΝΤΖΑΝΑΚΗΣ


Το κείμενο στάλθηκε στην εφημερίδα 2 μέρες πριν τη ραδιοΦΟΝΙΚΗ πρωινή εκπομπή όπου ο συμπολίτης μας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι είναι κρίμα να γίνει στην Αγιά Φωτιά γιατί θα μπορούσε να γίνει κάτι άλλο ,κάπως αλλιώς ,μπλα μπλα μπλα .Τελικά έχω προφητικές ικανότητες .Η μήπως όχι !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου