Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Δήμος Σητείας: Επιστολή Δημάρχου προς κ. Καραμανωλάκη

Κύριε Καραμανωλάκη,

Όπως θα ενθυμείσθε, πιστεύω, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 14ης Δεκεμβρίου 2017 συζητήθηκε η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΣ (άρα με τη σύμφωνη γνώμη του μέλους της παράταξής σας που συμμετέχει στο Δ.Σ.), που αφορά την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΣ για το 2018, όπως αυτό επιβάλλεται από το Ν.1751/2017.
Μετά από διάλογο και πολλούς προβληματισμούς που κατατέθηκαν, αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία (με πρόταση της συμπολίτευσης) μειοψηφούντων μελών της παράταξής σας (μεταξύ των οποίων και εσείς) η αναβολή λήψης απόφασης.

Επειδή θεωρώ ότι συμφωνείτε και εσείς ότι θα πρέπει να υπάρξει εξορθολογισμός του τιμολογίου (δεν είναι δυνατόν οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Σητείας να συνεχίσουν να πληρώνουν πολλαπλάσια από τους κατοίκους των άλλων Δημοτικών Ενοτήτων), αλλά συγχρόνως και η ΔΕΥΑΣ θα πρέπει να διαθέτει την οικονομική ευρωστία για να καλύπτει τα λειτουργικά της έξοδα (συντηρήσεις, αποκαταστάσεις βλαβών, μισθοδοσία προσωπικού κλπ), σας καλώ, λαμβάνοντας υπόψη και την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΣ να ορίσετε ένα μέλος της παράταξής σας το οποίο, σε συνεργασία με τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΣ                 κ.κ. Ψωμαδάκη Σταύρο, Ρεμουντάκη Νικόλαο και Γουλιέλμο Νεκτάριο και 2 μέλη της συμπολίτευσης να επεξεργαστούν και να φέρουν στο Δ.Σ. πρόταση για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΣ.
Επειδή η διαχείριση του φυσικού πόρου του νερού θεωρώ ότι δεν είναι θέμα μικροπολιτικής προσέγγισης είμαι σίγουρος, ότι άμεσα θα ορίσετε τον εκπρόσωπό σας, ούτως ώστε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ιανουαρίου να έχουμε στη διάθεσή μας τη σχετική εισήγηση από τη διαπαραταξιακή επιτροπή.



                                                                                                                                                         Ο Δήμαρχος Σητείας



                                                                                                                  Θοδωρής Πατεράκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου