Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Νίκος Καραμανωλάκης: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΡΩΔΙΑ

Δεδομένου του τρόπου που λειτούργησε η Δημοτική Αρχή κάνοντας διαβούλευση-παρωδία στην εκπνοή του χρόνου, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η σύμφωνη γνώμη για χωροθέτηση του έργου στην Αγιά Φωτιά Σητείας ήταν μονόδρομος διότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής πρότασης χωροθέτησης ήταν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος .
Όπως πάντα, λειτουργούν εκβιαστικά, εξαναγκάζοντας το Δημοτικό Συμβούλιο σε αποφάσεις, προτάσσοντας τον κίνδυνο να χαθεί η επένδυση λόγω στενών χρονικών περιθωρίων, αποκρύπτοντας ταυτόχρονα σημαντικές πληροφορίες.
Καταγγέλω τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τη Δημοτική Αρχή για την απόκρυψη της πρότασης του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαικάστρου η οποία ενώ απεστάλλη και πρωτοκολλήθηκε στις 3 /11/2017 με αποδέκτες τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ουδέποτε μας κοινοποιήθηκε.
Παρά την πληροφόρηση ''καφενείου'' που είχα για αυτήν την πρόταση, δεν δίστασα να τη συμπεριλάβω ισότιμα στις προτάσεις που κατέθεσα με δελτίο τύπου λίγες ημέρες πριν το Δημοτικό Συμβούλιο.
Πρέπει να γίνει γνωστό, ότι κατ' επανάληψη ζήτησα να γίνει εγκαίρως δημόσια διαβούλευση, έτσι ώστε να κατατεθούν προτάσεις από την τοπική κοινωνία που με επιστημονική καθοδήγηση και αφού θα εσυζητούντο τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα θα είχαμε οδηγηθεί στη βέλτιστη λύση από κάθε άποψη.
Αυτό δεν έγινε ποτέ, χάθηκε πολύτιμος χρόνος, φτάσαμε στο παρά πέντε και όταν πια επιτέλους έφτασε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο παραμονή Πρωτοχρονιάς, η εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου δεν ήταν παρά ένα συνοθύλευμα ειρωνικών σχολίων, ύβρεων, λάσπης, ψεμάτων και καταγγελιών προς πάσα κατεύθυνση. Στο ίδιο πνεύμα και στο ίδιο επίπεδο ήταν τα δημοσιεύματα μελών της Δημοτικής Αρχής που κυκλοφόρησαν πριν από το επίμαχο Δημοτικό Συμβούλιο.
Όσον αφορά τη χωροθέτηση του έργου στα Έξω Μουλιανά, η μόνη ένσταση που εξέφρασα αφορούσε τη διάρκεια του παραχωρητηρίου. Από ότι φάνηκε δεν είχε αντίρρηση το ηγουμενοσυμβούλιο να διπλασιαστεί ο χρόνος παραχώρησης όπως και έγινε τελικά. Παρόλα αυτά μου χρέωσαν ότι εμπόδισα το έργο.
Ζήτησα να κατονομάσουν ένα εμπόδιο και όπως θυμούνται οι παρευρισκόμενοι, η απάντηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου ήταν ότι δημιούργησα εμπόδια ''με τη στάση μου''.
Είναι βέβαιο ότι οι πολίτες ''με τη στάση τους'' θα τους δείξουν την έξοδο.

Νίκος Καραμανωλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου