Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

ΝΙΚΟΣ ΛΑΝΤΖΑΝΑΚΗΣ: ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΙ……..

Λέω σήμερα να βοηθήσω τους φίλους μου της αντιπολίτευσης αλλά και τους <<αντικειμενικούς >> δημοσιογράφους στο θεάρεστο έργο τους . 
 Μέχρι τώρα έχω αναδείξει τους πρώτους και τον τρόπο που λειτουργούν. Συγκεκριμένα αναζητούν στο διαδίκτυο πληροφορίες για ότι πιο θανατηφόρο , ρυπογόνο , καταστροφικό υπάρχει ( κολοβακτηρίδια ,κουνούπια ,σκνίπες, αμίαντος ,καρκίνος , σεισμοί , λιμοί ,καταποντισμοί ,μαχαίρες ,επιδρομές αλλοφύλων , εμφύλιοι πόλεμοι και αιφνίδιοι θάνατοι ) και τα προσαρμόζουν στα δεδομένα του δήμου Σητείας .Ακολουθεί η καλόπιστη ερώτηση : Τι κάνει ο δήμαρχος ; Κι επειδή το μόνο που σκέφτεται είναι πως θα καταστρέψει την πόλη του, του καταλογίζονται όλες οι αμαρτίες , αστοχίες προβλήματα της περιοχής μέχρι το 400π.Χ. ( θα έλεγα και από πιο πριν αλλά μπορεί να θεωρηθεί υπερβολή ) .Κι αν κάτι πάει να φτιάξει αν υπάρχει 1% πρόβλημα με τις εξαι ρετικές και απλουστευμένες διαδικασίες που χαρακτηρίζουν την ελληνική κεντρική διοίκηση ,αρχίζουν οι καταγγελίες ,τα λαϊκά δικαστήρια , οι εισαγγελείς .Θα σταθώ στους δεύτερους , τους << αντικειμενικούς δημοσιογράφους >>:

Εδώ δουλεύομε με τον ίδιο τρόπο μόνο που τώρα αναδεικνύομε τα καλά (των άλλων δήμων φυσικά )
Διαβάζομε λοιπόν τα δελτία τύπου , τις δράσεις και τα έργα τους και κάνομε την καλόπιστη ερώτηση : Τι γίνεται στη Σητεία ; Και βέβαια για να μην κουράζεται ο αναγνώστης η ο ακροατής δίνομε και την απάντηση : Βρέχει λεφτά και έργα και μεις κρατάμε ομπρέλα .Ωιμέ !! (η σε πιο ντόπια διάλεκτο , όφου ,όφου ,όφου !!)

Σήμερα θα βοηθήσω σ αυτή την κατεύθυνση αναδεικνύοντας μια δράση του δήμου Φλώρινας . Μεταφέρω ατόφιο το ρεπορτάζ : Η αρκούδα «Κοντράλτο» με το κοντραμπάσο, στην είσοδο της Φλώρινας



Η «Κοντράλτο«, η αρκούδα με το κοντραμπάσο, που έκανε αίσθηση το 2015 όταν τοποθετήθηκε μέσα στον ποταμό Σακουλέβα, κοσμεί από σήμερα την είσοδο της πόλης της Φλώρινας, καθώς τοποθετήθηκε στον κύκλο της πλατείας Μ. Αλεξάνδρου και θα καλωσορίζει κατοίκους και επισκέπτες. Πρόκειται για έργο του Φλωρινιώτη Γιώργου Μπαρδάκα, στο πλαίσιο της πτυχιακής του εργασίας στο εργαστήριο γλυπτικής του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Ο καλλιτέχνης, αμέσως μετά την παρουσίασή του, δώρισε το έργο στο δήμο Φλώρινας, το οποίο και βρήκε την κατάλληλη θέση. «Η αρκούδα έχει δύναμη, μέγεθος και κάποιο χρονικό διάστημα υπαναχωρεί σε νάρκη. Η αρκούδα χωρίς αφεντικό παίζει το δικό της κοντραμπάσο. Με τον τρόπο αυτό επιβιώνει σε μια στείρα πολιτεία και επιχειρεί να προσαρμοστεί σε νέους χώρους και χρόνους. Για να ανακαλύψει κάποιος το κλειδί της εσωτερικής ύπαρξής του, του βαθύτερου είναι του, ένας τρόπος υπάρχει: ο δρόμος των σκιών, όπου ο θεατής δεν μπορεί να διακρίνει την δική του σκιά» αναφέρει ο καλλιτέχνης. Ο δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, τόνισε πως το έργο σηματοδοτεί τη φύση της Φλώρινας και ευχαρίστησε τον καλλιτέχνη για το έργο του. «Το έργο αυτό μας εκφράζει ως Φλώρινα και γι’ αυτόν το λόγο το τοποθετούμε στην είσοδο της πόλης .
Συνιστώ διαβάζοντας το κείμενο να βρείτε στο You tube το τραγούδι << Ο ουρανός βρέχει αρκούδες >> και να το ακούτε ταυτόχρονα (και μεις θα κρατάμε ομπρέλες ) https://www.youtube.com/watch?v=8gWGA000Mvo


ΝΙΚΟΣ ΛΑΝΤΖΑΝΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου