Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

                                                                                                                            ΣΗΤΕΙΑ 26/10/2017
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ,  Κο ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

ΚΟΙΝ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Β΄ ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                                                                                           ΤΜΗΜΑ Α'-  ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ,  Κα ΜΠΟΥΝΙΑ
                                                                                                    ΚΟΙΝ: ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ Β' ΒΑΘΜΙΑΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ                    

ΚΟΙΝ: ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, Κο ΣΗΜΑΝΤΗΡΑΚΗ

        Αξιότιμε κύριε υπουργέ, γνωρίζοντας την πολυετή ενασχόληση και προσφορά σας στο χώρο της παιδείας αναγνωρίζουμε τις φιλότιμες προσπάθειές σας αναφορικά με το θέμα πλήρωσης κενών εκπαιδευτικών στις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης. Τα κενά που ετήσια δημιουργούνται συνήθως αναπληρώνονται σε εύλογο χρονικό διάστημα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

           Δυστυχώς δε συμβαίνει το ίδιο με την περιοχή της Σητείας! Παρότι πρόκειται για ένα τμήμα της Παγκοσμίως γνωστής μεγαλονήσου, το ανατολικότερο σημείο της Ευρώπης ανήκει στις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως Β Παραμεθόριος λόγο της απομακρυσμένης γεωγραφικής της θέσεως από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι να αποτελεί την τελευταία επιλογή των εκπαιδευτικών που φτάνουν στο νησί κι έτσι σήμερα ενώ τελειώνει ήδη ο Οκτώβριος τα παιδιά του ΓΕΛ Σητείας, για παράδειγμα, δε διδάσκονται μαθηματικά ενώ οι Πανελλήνιες πλησιάζουν! Είναι πολλά τα κενά σε σημαντικότατες θέσεις εκπαιδευτικών που σαφώς γνωρίζετε καθώς από την πρώτη στιγμή έχουν δοθεί από τον αρμόδιο προϊστάμενο του νομού μας που επανειλημμένα έχουμε ενοχλήσει για το θέμα κι εκείνος με τη σειρά του μεταβιβάζει την αγωνία γονέων διευθυντών και μαθητών!
          Με το παρόν έγγραφο θέλαμε αφενός την προσωπική σας συμβολή ώστε το ταχύτερο δυνατό να πληρωθούν οι θέσεις των εκπαιδευτικών Β’ βάθμιας ιδιαιτέρως στα δυο μας λύκεια (ΓΕΛ & ΕΠΑΛ) και αφ’ ετέρου με την παρέμβασή σας να μπορούμε να βοηθηθούμε ως περιοχή ώστε τα παιδιά μας να πάψουν να αποτελούν τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού!  Συγκεκριμένα αναφερόμαστε σε πρόσφατη πρότασή μας την οποία σας επισυνάπτουμε για να έχετε γνώση και να τη συνδράμετε και από τη δική σας θέση. Είναι μια ακόμη προσπάθειά μας ώστε να καταστήσουμε τη Σητεία ως μια πιο ελκυστική επιλογή στους εκπαιδευτικούς μας και τα παιδιά να μη χάνουν πολύτιμο διδακτικό χρόνο.
          Έχοντας την πεποίθηση πως άμεσα θα επιληφθείτε του θέματός μας σας ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο δύσκολο μα τόσο σημαντικό έργο σας. Εμείς παραμένουμε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε από την πλευρά μας.                                          


ΜΕ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΓΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου