Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Κ.Ο. Λασιθίου του ΚΚΕ: Τα εργατικά ατυχήματα είναι «παράπλευρη απώλεια» για την εργοδοσία...


Άλλο ένα εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων στην περιοχή μας .με αποτέλεσμα ένας εργάτης να χάση τη ζωή του στη μάχη για το μεροκάματο.

Ένοχες είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εργοδοσία

Για τις νέες εργασιακές σχέσεις που με υπερβάλλον ζήλο η πρώτη νομοθετεί και η δεύτερη εφαρμόζει.  Γιατί η εντατικοποίηση, οι ατέλειωτες ώρες υπερωρίας , η θυσία των μέτρων ασφάλειας κι υγιεινής στην εργασία,  προκαλούν τα ατυχήματα.
Συνολικά, η κατοχύρωση της εργασιακής ζούγκλας με τους νόμους όλων των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης αυξάνει τους κινδύνους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.


Τα εργατικά ατυχήματα είναι «παράπλευρη απώλεια» για την εργοδοσία...

Η «δίκαιη ανάπτυξη» και οι νέες θέσεις εργασίας που τάζουν στους ανέργους, εκτός από μισθούς πείνας, περιλαμβάνουν και το σακάτεμα των εργαζομένων στη δουλειά ως «παράπλευρη απώλεια». Γιατί η εργοδοσία  κοιτάζει μόνο τα κέρδη της και παραμερίζει ό,τι της στέκεται εμπόδιο. Και τα μέτρα για την προστασία της ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων γι’ αυτήν αποτελούν κόστος. Αυτό φταίει και όχι «η κακιά η ώρα». Η εντατικοποίηση της εργασίας είναι αυτή που δημιουργεί τα “ανθρώπινα λάθη” και τα τουλάχιστον ελλειπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς είναι που κάνουν τέτοια ατυχήματα θανατηφόρα και τα θύματα να είναι πάντα από τη μεριά των εργαζομένων.

Η λύση βρίσκεται στην ενίσχυση του ταξικού εργατικού κινήματος

Καλούμε τους εργαζόμενους σε οργάνωση και αγώνα, να απαιτήσουμε:
Μέτρα πρόληψης, προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας στη δουλειά .Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, ενισχύοντας τις ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα. Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ. Για να ανοίξει ο δρόμος της προοπτικής για μια κοινωνία που κριτήριο θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. 


Κ.Ο. Λασιθίου του ΚΚΕ

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου