Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Μιχάλης Περάκης: Έχω αλλεργία στην ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ της ΕΞΟΥΣΙΑΣ κάθε μορφής.

«Αρχή άνδρα δείκνυσι»
(Η εξουσία αποκαλύπτει τον χαρακτήρα, Βίας ο Πριηνεύς 6ος αι. π.Χ)
κύριε αντιδήμαρχε Λεωνίδα Τερζή (Δάκη),
με αφορμή την τελευταία σας ενυπόγραφη επιστολή, προς απάντηση στο δημοσίευμα του Cretalive, θα μπω στον κόπο για πολλοστή φορά να απαντήσω-αποδείξω προς τους συμπολίτες μας το «κακό» που κάνει η καρέκλα και η εξουσία σε όποιον δεν μπορεί να διοικήσει με ψυχραιμία, νηφαλιότητα, ηθική, παιδεία και ευγένεια τρόπων και συμπεριφοράς.
Διότι το να ψεύδεται κάποιος και δη πολίτικος, ας πούμε το έχουμε συνηθίσει ως λαός, το να έχει όμως το θράσος να κατηγορεί τους άλλους ότι κάνουν και κι εκείνοι το ίδιο, πάει πολύ…
Το να παίζει δε κάποιος με τις λέξεις και με ανύπαρκτους επιστημονικά όρους και νεοελληνισμούς, ώστε να αποφύγει δαπανηρές οικονομοτεχνικές μελέτες και επιστημονικές προσεγγίσεις σε ένα έργο, είναι πολιτικαντισμός χειρίστου είδους, και η περιοχή μας πολλάκις έχει πληγωθεί τέτοια καφενειάκα τερτίπια.

Το γεγονός όμως ότι προΐσταται κάποιος σε μια υπηρεσία που ελέγχει τα Πολιτιστικά δρώμενα του τόπου του, και αντί να απαντάει με όρους ευγένειας και εγκράτειας φτάνει στο σημείο να ειρωνεύεται και να υβρίζει συμπολίτες του, ας το κρίνει η ιστορία.
Διότι σε κάθε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ο ενεργός πολίτης μπορεί να ασκήσει την κριτική του (όσο αυστηρή και επίμονη είναι αυτή) με επιχειρήματα, ενώ στον ΦΑΣΙΣΜΟ επικρατεί η ΒΙΑ της κερκίδας του όχλου, της προσωπικής στοχοποίησης και της έλλειψης ορθού επιχειρηματικού λόγου.
Ακόμα στριφογυρίζει στα αυτιά μου, η φράση σας στο δημοτικό συμβούλιο (2-6-17) όπου με στόμφο ανακοινώνατε στο σώμα: «έτσι ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ με τους συνεργάτες ΜΟΥ» σε σχέση με την απόφαση της χωροθέτησης του Αστεροσχολείου-Αστεροσκοπείου-Πλανητάριου ή όπως αλλιώς σας αρέσει να το βαφτίζεται κατά το δοκούν και κατά την περίσταση.
Και είναι ακόμα φαιδρότερη η φράση σας, αν αναλογιστεί κανείς ότι κάνατε χρήση της απόφασης υπ’ αριθμόν : ΑΔΑ: ΩΛ8ΦΩ1Γ-Ω0Υ του δημοτικού συμβουλίου της 21-11-16 όπου αθετήσατε την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση σας, να συζητήσετε εκ νέου για το χωροταξικό του έργου.
Κομπάζετε αντιδήμαρχε χαρακτηρίζοντας τους αντιδρώντες στις συγκεντρωτικές σας αποφάσεις, που στερούνται επιστημονικής μελέτης αν και επικαλείστε μια επιστολή από κάποιον μελετητή (άνευ επίσημης άδειας μελετητή – επιστημονικού συμβούλου) που δεν ήρθε ΠΟΤΕ στο σημείο να δει και να προτείνει, αλλά εξ αποστάσεως έβγαλε τα «σοφά» του συμπεράσματα τα οποία βολεύουν ΕΣΑΣ και τους συνεργάτες σας.
Και ειρωνεύεστε αφελώς όλους εμάς που έχουμε αντίθετη άποψη, ως γραφικούς θεατές μιας ανάπτυξης που τόσα χρόνια έρχεται …και μονάχα εσείς βλέπετε με τον σίγουρο μισθό του αντιδημάρχου.
Συγγνώμη αλλά καλό θα είναι να ΜΗΝ χρησιμοποιείτε προκλητικά κάποιες φράσεις σε μια κοινωνία που έχει κουραστεί από την πολλή ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Αλλά είπαμε η εξουσία τυφλώνει, οπότε με χαρά θα σας βοηθήσω να δείτε κι εσείς λίγο την Αλήθεια.
Γράφετε στην απάντηση σας:
«Στους χώρους του θα διοργανώνονται διαλέξεις, σεμινάρια, ημερίδες και διάφορες παρουσιάσεις αναφορικά με την Αστρονομία.»
ΑΠΑΝΤΩ:
Αυτό δεν χρειάζεται κτήριο αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ,.Μπορεί να γίνει κάλλιστα σε υπάρχοντες χώρους όπως τα αμφιθέατρα του ΤΕΙ.
Γράφετε στην απάντηση σας:
«Θα αποτελέσει ένα κέντρο εκπαίδευσης, έρευνας και διάδοσης της επιστήμης της Αστρονομίας για τους μαθητές και κάθε ενδιαφερόμενο περί την επιστήμη της Αστρονομίας, είναι δε μια καινοτόμος εκπαιδευτική, ερευνητική και πολιτιστική δραστηριότητα.»
ΑΠΑΝΤΩ:
Αρχικά υπάρχουν ήδη ΔΥΟ Πλανητάρια στην Κρήτη, ένα σταθερού τύπου σαν αυτό που θέλετε θα φτιάξετε (περιοχή Γούβες Ηρακλείου) και ένα κινητό (που έχει επισκεφτεί πολλάκις όλα τα σχολεία του νησιού).
Επομένως δεν διακρίνω κάποια καινοτομία η πρωτοτυπία, ενώ κρατώ την φράση σας περί της παράγωγης ΕΡΕΥΝΑΣ καθώς θα σας ζητήσω στα επόμενα χρόνια να μου αποδείξετε εγγράφως τι έρευνα θα παράξετε με ένα 14-αρι τηλεσκόπιο στον συγκεκριμένο τόπο.
(βλέπετε οι πολιτικοί αρέσκεστε στις μεγαλόπνοες φράσεις άνευ πραγματικότητας, τα γνωστά στον λαό μας : ΘΑ ΘΑ ΘΑ…)
Επειδή ωστόσο λέτε και την φράση «κέντρο εκπαίδευσης» που είναι της μόδας στα προγράμματα «κέντρο διάσωσης, κέντρο εκμάθησης, κέντρο…» θα ήταν καλό να μας δείξετε και την μελέτη βιωσιμότητας του έργου.
Πόσοι μαθητές δηλαδή έχετε υπολογίσει να επισκέπτονται το χώρο ανά έτος και κατά πόσο ένα τέτοιο εγχείρημα θα μπορέσει να συντηρηθεί σε βάθος χρόνου και σε επίπεδο εξοπλισμού αλλά και θέσεων εργασίας.
Γράφετε στην απάντηση σας:
«Όσο για το τηλεσκόπιο που θα τοποθετηθεί στο ΑΣΤΕΡΟΣΧΟΛΕΙΟ, έχει καθαρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα με στόχο να μεταδώσει στους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο, το ερέθισμα να ασχοληθεί με τη μαγεία του έναστρου ουρανού και με τη γνωριμία του Σύμπαντος»
ΑΠΑΝΤΩ:
Το τηλεσκόπιο, η ρομποτική βάση του, ο μηχανικός θόλος και το κτήριο που το συνοδεύει θα κοστίσουν ένα τεράστιο κομμάτι του συνολικού προϋπολογισμού, χωρίς να έχει την δυνατότητα να αποδώσει τα μέγιστα στο σημείο που το τοποθετείτε, εκτός αν που και που το στρέφετε σε επίγειους στόχους να παρατηρείτε τι κάνουν οι κάτοικοι των Μέσα Μουλιανών που είναι στην ίδια ευθεία με το κτήριο που θα φτιάξετε
(οπότε αυτό δεν λέγεται έρευνα αλλά παρακολούθηση).
κύριε ΔΑΚΗ δεν χτίζονται τυχαία τέτοιες εγκαταστάσεις στις κορυφές των βουνών, ούτε τρέχουμε οι ερασιτέχνες αστρονόμοι στα ψηλά υψόμετρα για να παρατηρήσουμε τον έναστρο ουρανό. Εκτός κι αν ο ζήλος σας, είναι να μείνετε στην ιστορία για την πρωτοτυπία σας.
Προσπαθείτε δε, με παραπλανητικό τρόπο να κάνετε σύγκριση με τις εγκαταστάσεις στην Υπάτη και στο Ευγενίδειο Ίδρυμα. Ίσως ΔΕΝ μάθατε ακόμα, ότι βασική αρχή της λογικής είναι να ΜΗΝ συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.
Γράφετε στην απάντηση σας:
«Το οικόπεδο στα Έξω μουλιανά, είναι μια παραχώρηση της Μονής Τοπλού και της Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας από το 1993 η οποία επικαιροποιήθηκε για αλλά …30 χρόνια στο Δήμο Σητείας, είναι κατάλληλο για την συγκεκριμένη δράση»
ΑΠΑΝΤΩ:
Το μοναδικό συμβόλαιο που φαίνεται να υπάρχει στο υποθηκοφυλακείο, είναι του 1926 και αφήνει στην Μονή Τοπλού τα 3/5, και τα 2/5 στο Ταμείο Εφέδρων. Μάλιστα ούτε καν αναφέρεται σε τόση έκταση αλλά σε μικρότερη. Επίσης υπάρχει το παραχωρητήριο του σχολείου 284 τ.μ. και τίποτα περισσότερο. Θα ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακό αν μας εξηγούσατε καλύτερα το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εν λόγω έκτασης, περάν από το να μιλάτε για επικαιροποίηση (δηλαδή για να καταλάβει ο κόσμος μιλάμε για ένα απλό συμφωνητικό παραχώρησης χρήσης).
Που υπάρχει το ΨΕΥΔΟΣ κύριε Αντιδήμαρχε;
Ποιος είναι ο τελικός ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ;
Και είναι τέτοια η ανάγκη σας να καλύψετε την αλήθεια, που ενώ στο δημοτικό συμβούλιο 21-11-16 λέτε στην κάμερα, ότι πρόκειται για οικόπεδο-έκταση της Μονής Τοπλού, στα πρακτικά της ίδιας απόφασης την ΙΔΙΑ μέρα γράφετε ότι πρόκειται για Δημοτική Έκταση!!!!
(πότε δηλαδή έγινε η επικαιροποίηση 
Ξέρετε πως το λέει ο λαός; Γλώττα λανθάνουσα, τα αληθή λέγει…
Γράφετε στην απάντηση σας:
«Εξάλλου με τον κύριο Ιωσήφ Παπαδάκη συναντηθήκαμε στις 3/11/2016 στην Σητεία στο Ξενοδοχείο Ίτανος, ενώ είχαμε πυκνή επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τις 24/10/2016.»
ΑΠΑΝΤΩ:
Αγαπάει ο Θεός τον Ψεύτη, μα πιο πολύ αγαπά τον νοικοκύρη κύριε ΔΑΚΗ, διότι στην αντίστοιχη έγγραφη ερώτηση μου προς τον καθηγητή στις 2-6-17, ορίστε την απάντηση του:
«Το πανεπιστήμιο δεν έχει ρόλο "επιστημονικού επιβλέποντα" φορέα (σε ότι αφορά την εκτέλεση των έργων στη Σητεία). Έχω μιλήσει μία φορά (προσωπικά) με τον αντιδήμαρχο κ. Τερζή (και ένα συνεργάτη του) πριν τα Χριστούγεννα (όταν είχα έρθει στην Σητεία για την ομιλία).
Στη συνέχεια υπήρξαν μερικές επαφές του κ. Παπαμαστοράκη και ενός τεχνικού μας με υπαλλήλους του Δήμου σας, αλλά μόνο στα πλαίσια της κατάθεσης της πρότασης. Δεν συνεισφέραμε στη συγγραφή του τμήματος του έργου που σχετίζεται με τον Δήμο σας και δεν έχουμε "συχνή" και "συνεχή" συνεργασία - ακόμα.»
....
Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσω ότι ως αιρετός έχουν άλλη νομική βαρύτητα τα ενυπόγραφα σας κείμενα και ως εκ τούτου θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικός σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες.
Γράφετε στην απάντηση σας:
«Στοιχεία τα οποία τεχνηέντως απέκρυψε . Το παραπάνω γεννά ερωτήματα δημοσιογραφικά και όχι μόνο.»
ΑΠΑΝΤΩ:
Από πού προκύπτει από το άρθρο της Κυρίας Τσάκα ότι αποκρύπτω την εμπλοκή της Λέσχης; Στα επισυναπτόμενα υπάρχει και το έγγραφο ερώτημα μου, και επίσης στο επισυναπτόμενο βίντεο αναφέρεται ξεκάθαρα αυτό.
Ρωτήστε ένα νομικό πριν κατηγορείτε κάποιον διότι κύριε Τερζή ως δημόσιος υπάλληλος υπάγεστε σε ειδικό νομικό καθεστώς σε περίπτωση που υπάρξουν θέματα νομικής φύσεως.
Γράφετε στην απάντηση σας:
«Επιτέλους, ο συνομιλητής σας ας βρει με κάτι άλλο να ασχοληθεί και να εγκαταλείψει την προσπάθεια εκτόνωσης των όποιων συνδρόμων τον διακατέχουν, διαβάλλοντας τις αναπτυξιακές προσπάθειες που καταβάλουμε»
ΑΠΑΝΤΩ:
Με διακατέχει όντως ένα σύνδρομο κύριε ΔΑΚΗ, έχω αλλεργία στην ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ της ΕΞΟΥΣΙΑΣ κάθε μορφής.
Και αν ΔΕΝ σας κάνω μήνυση για εξύβριση σχετικά με την παραπάνω φράση σας, είναι γιατί έχω πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα να ασχοληθώ στην ζωή μου, από το να τρέχω να αποδείξω το αυτονόητο.
Δεχτείτε όμως μια απλή και ταπεινή συμβουλή μου :
Να θυμάστε …ότι ΔΕΝ θα είστε πάντα αντιδήμαρχος !!!!

Mike Perakis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου