Ένα νέο είδος ψαριού μάλιστα σε μεγάλο μέγεθος, ψαρεύτηκε τις τελευταίες μέρες στη θάλασσα της Σητείας, από τον ερασιτέχνη ψαροντουφεκά κ. Κωστή Παθιάκη και αναζητείται η επιστημονική του ονομασία από τους ερασιτέχνες αλιείς.
Σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων ερασιτεχνών αλιέων, το ψάρι αυτό συναντάται τα τελευταία χρόνια στη θάλασσα της Ρόδου. Οι Ροδίτες το έχουν ονομάσει λόγω του κόκκινου και λευκού χρώματός του «Ολυμπιακός», ενώ σε άλλες περιοχές επειδή έχει πάρα πολύ σκληρά λέπια που θυμίζουν τις στρώσεις του κρεμμυδιού, το έχουν ονομάσει «Κρεμύδι».Επιβεβαιώνεται από πολλές μαρτυρίες ότι το ψάρι αυτό είναι βρώσιμο, ωστόσο η γεύση του δεν μπορεί να πλησιάσει με τίποτα τη γεύση του Σαργού ή του Φαγκριού.
Τον τελευταίο καιρό το έχουν συναντήσει ψαράδες στα νερά του Λασιθίου σε μικρότερο μέγεθος, είναι όμως η πρώτη φορά που ψαρεύεται τόσο μεγάλο ψάρι, και εικάζεται ότι είναι ένας καινούργιο είδος, το οποίο ενδεχόμενως να έχει εισέλθει από τη Διώρυγα του Σουέζ.
Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης
Σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων ερασιτεχνών αλιέων, το ψάρι αυτό συναντάται τα τελευταία χρόνια στη θάλασσα της Ρόδου. Οι Ροδίτες το έχουν ονομάσει λόγω του κόκκινου και λευκού χρώματός του «Ολυμπιακός», ενώ σε άλλες περιοχές επειδή έχει πάρα πολύ σκληρά λέπια που θυμίζουν τις στρώσεις του κρεμμυδιού, το έχουν ονομάσει «Κρεμύδι».Επιβεβαιώνεται από πολλές μαρτυρίες ότι το ψάρι αυτό είναι βρώσιμο, ωστόσο η γεύση του δεν μπορεί να πλησιάσει με τίποτα τη γεύση του Σαργού ή του Φαγκριού.
Τον τελευταίο καιρό το έχουν συναντήσει ψαράδες στα νερά του Λασιθίου σε μικρότερο μέγεθος, είναι όμως η πρώτη φορά που ψαρεύεται τόσο μεγάλο ψάρι, και εικάζεται ότι είναι ένας καινούργιο είδος, το οποίο ενδεχόμενως να έχει εισέλθει από τη Διώρυγα του Σουέζ.
Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης
www.neakriti.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου