Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΣΤΑ ΠΕΡΒΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΩΝ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΓΙΕΣ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ

Την Κυριακή που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του Συλλόγου μας σε ένα από τα αγαπημένα και πιο όμορφα φαράγγια της περιοχής μας, το Φαράγγι του Καψά. Συμμετείχαν περίπου 20 άτομα.

Η εκδρομή ήταν προγραμματισμένη ώστε να συμπέσει με την συμπλήρωση ενός χρόνου από το ατύχημα των Αυστριακών Ορειβατών Albert Preht και Robert Jolli.
Οι συμμετέχοντες στην εκδρομή, μια ομάδα της Ε.Δ.E.Α.Κ. η οποία ήταν και η πρώτη η οποία έφτασε στο σημείο μετά το ατύχημα, μια αντιπροσωπεία της Ε.Μ.Α.Κ. αλλά και οι Αυστριακοί φίλοι και συγγενείς των εκλιπόντων, ξεκίνησαν όλοι μαζί στις 11:00 από τα Περβολάκια, για το σημείο της πτώσης. Στο σημείο, έγινε τρισάγιο στη μνήμη των εκλιπόντων, εκφωνήθηκαν λόγοι από φίλους και συγγενείς των αναρριχητών και εκ μέρους του Ορειβατικού Συλλόγου από τον Πρόεδρο κ. Δασκαλάκη Γιάννη.
Κατόπιν έγιναν τα αποκαλυπτήρια, του μνημείου.Ήταν μια συγκινητική τελετή. Το μνημείο που στήθηκε, θα αποτελέσει ένα σημείο μνήμης, που θα βρίσκεται εκεί για να θυμίζει σε όλους μας, αυτούς τους σημαντικούς ανθρώπους, αυτούς τους καλούς φίλους, που τόσο λάτρεψαν την περιοχή μας και τόσο ξαφνικά χάθηκαν, κάνοντας αυτό που αγαπούσαν.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Σητείας για τις ενέργειες, όσον αφορά την κατασκευή και το στήσιμο του μνημείου και συγκεκριμένα στους:
Αργύρη Σφενδουράκη, που είχε την πρωτοβουλία αλλά και ασχολήθηκε προσωπικά σε όλη τη φάση δημιουργίας του μνημείου, και μαζί με τους, Massimo Resti, Νάσσο Ζαγκότη, Μάκη Μαρκάκη και Οικονομάκη Γιώργο, αποτέλεσαν και την ομάδα εγκατάστασης του μνημείου, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες όπως ήταν η μεταφορά του μνημείου, αλλά και των εργαλείων και της γεννήτριας που χρειάστηκαν για την τοποθέτησή του.
Την κατασκευή του μνημείου συγχρηματοδότησαν οι:
Φυσιολατρικός Ορειβατικός Σύλλογος Σητείας , Παπαδάκη Isten, Kοντολαιμάκης Μανώλης ( Αποσπερίδα ), Ξενοδοχείο Kάκκος Bay, Σφενδουράκης Αργύρης και Ζαγκότης Νάσος.
Ο σχεδιασμός του μνημείου έγινε αφιλοκερδώς από το μέλος του συλλόγου μας Αρχιτέκτονα Μηχανικό κ. Σπυριδάκη Γιώργο.
Επίσης αφιλοκερδώς έγινε και η τροποποίηση της βάσης του μνημείου από το μηχανουργείο του κ. Βασιλάκη Γιώργου.
Μετά το πέρας της τελετής οι συγγενείς και φίλοι των εκλιπόντων μαζί με μια αντιπροσωπεία του Συλλόγου τα μέλη της Ε.Δ.Ε.Α.Κ. και της Ε.Μ.Α.Κ. επέστρεψαν στα Περβολάκια όπου και παρατέθηκε γεύμα από την οικογένεια.
Η υπόλοιπη ομάδα των εκδρομέων συνέχισε την κατάβαση, όπου και η εκδρομή ολοκληρώθηκε, καταλήγοντας στην έξοδο του Φαραγγιού δίπλα από την Μονή Καψά.




Φ.ΟΡ.Σ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου