Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Συνάντηση Μανόλη Θραψανιώτη με εκπροσώπους της E.E.T.E.M.


                Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ  Μανόλης Θραψανιώτης, συναντήθηκε την Κυριακή 17 Απριλίου με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομαρχιακού Τμήματος Λασιθίου της  E.E.T.E.M., Νικόλαο Κοφινάκη, Γιάννη Μοζάκη, Δημήτρη Ασπραδάκη, καθώς και με τον Μανώλη Σιγανό, Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής  Διοικούσας Επιτροπής της E.E.T.E.M., και τον Μάνθο  Πολιτάκη,  Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Νομαρχιακού Τμήματος Ηρακλείου.              Η E.E.T.E.M  αποτελεί τον Επιστημονικό και Επαγγελματικό ενιαίο φορέα οργάνωσης και εκπροσώπησης των Μηχανικών του Τεχνολογικού Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Ι, Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε).

            Σκοπός της συνάντησης ήταν η  ενημέρωση για το πρόβλημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε.Ι της χώρας που ταλαιπωρεί τον κλάδο δεκαετίες. Ιδιαίτερα  μετά την πρόσφατη  απόφαση του  Συμβουλίου  Επικρατείας  που τους αφορά και αναδεικνύει το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.
            Εξέφρασαν την ανησυχία τους για τον επαγγελματικό τους αποκλεισμό και την επαγγελματική τους απραξία, αλλά και για το μέλλον των Ανώτατων Τ.Ε.Ι., των Φοιτητών και των αποφοίτων τους και ζήτησαν από τον Βουλευτή την υποστήριξη του  ώστε να ολοκληρωθεί επιτέλους η επαγγελματική κατοχύρωση  των Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε.Ι.
            Ο κ. Θραψανιώτης βρήκε το αίτημα τους δίκαιο, αφού από 30ετίας και πλέον με νόμο, θεσπίστηκε η υποχρέωση της Πολιτείας να ρυθμίσει τα επαγγελματικά τους δικαιώματα πλην όμως, η ρύθμιση αυτή δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα και παραμένει εκκρεμής, πλήττοντας έτσι μια ολόκληρη επαγγελματική ομάδα και τις οικογένειες τους, όπως επίσης και σοβαρά προβλήματα που αφορούν στις συνεργασίες με δημόσιο και ελεύθερους επαγγελματίες. Είναι ένα ακόμα δείγμα του τρόπου με τον οποίο κυβερνήθηκε η χώρα στο παρελθόν, συσσωρεύοντας προβλήματα και παθογένειες που πρέπει να αντιμετωπιστούν.
            Η μακροχρόνια αυτή ολιγωρία της Πολιτείας έχει προκαλέσει διενέξεις στο τεχνικό κόσμο της χώρας και προσφυγές στα δικαστήρια με σοβαρές επιπτώσεις στις συναλλαγές, αλλά και στην οικονομία και το δημόσιο συμφέρον και πρέπει άμεσα να δοθεί λύση με ευρύτατες συναινέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου