Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Ενεργειακός κόμβος της Κρήτης ο Αθερινόλακος !!!


Εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Αθερινόλακος Σητείας.Ψηφίστηκε ως ενεργειακός κόμβος της Κρήτης πρόσφατα από το δημοτικό συμβούλιο Σητείας,παρά τις αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης, πολλών κοινοτήτων,συλλόγων και πολιτών..Επέκταση προ των πυλών με επιπλέον σταθμό παραγωγής ενέργειας.Είναι πραγματικά πανέμορφο να βρίσκεσαι κρουαζιέρα στο Κουφονήσι Σητείας(Λεύκη) και να βλέπεις ένα πλωτό σταθμό υγροποιημένου αερίου μπροστά σου!Αυτό είναι μέρος του οράματος της τουριστικής ανάπτυξης του δήμου μας.


Κάτι το πολύ ελκυστικό έχει τελικά αυτή η Σητεία.Κορακιά τέλος, ζήτω ο Αθερινόλακος! Ενεργειακός κόμβος της Κρήτης και θα έλεγα με γοργούς ρυθμούς.
Στο χάρτη της πρότασης του χωροταξικού Κρήτης πριν μερικούς μήνες, υπήρχε μια ζώνη μωβ χρώματος που λεγόταν ζώνη υποβαθμισμένου τοπίου -ξεκινούσε από τον Αθερινόλακο με αρκετά μεγάλο εύρος και ανέβαινε βόρεια περνώντας και από πολλά χωριά του δήμου Σητείας-η οποία λέγαμε(η αντιπολίτευση του δήμου μας) ότι μας πρόσβαλε.Γνωμοδότησε υπέρ αυτού κατά πλειοψηφία ο δήμος Σητείας, παρά τις ατελείωτες αντιρρήσεις μας καθώς και πολλων συλλογικοτήτων ,που δεν λήφθηκαν καν υπόψιν.Η κοινότητα Ζάκρου Ζίρου και Παλαικάστρου δεν αντέδρασε καθόλου τότε, παρά μόνο η κ.Ροδανάκη Μαρία και Καπελάκης Μ. της αντιπολίτευσης και ο πολιτιστικος σύλλογος Ξεροκάμπου.
Αρχίζει να βάφεται τελικά ο καμβάς του τόπου μας και το χρώμα του θα είναι αρκετά σκούρο...
Αντιφατικά πράγματα..Απόψε εγκρίναμε στο ΔΣ Σητείας την « Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου - Υπ. Πολιτισμού – Περιφέρειας Κρήτης και Μ.Κ.Ο. “Διάζωμα” για την υλοποίηση του έργου: Πρόδρομες – άμεσες εργασίες ανάδειξης του Ρωμαϊκού θεάτρου Λεύκης » με ποσό 10.000,00 € .Ερώτηση:πώς μπορούν να συνυπάρξουν αυτά τα δύο?Πολιτιστικοί πανάρχαιοι θυσαυροί στο Κουφονήσι(Λεύκη)με πλωτό τερματικό σταθμό αερίου δίπλα και όλα τα συναφή έργα?


Ανάρτηση από το Facebook της Στέλλας Αιλαμάκη - Δημοτική Σύμβουλος Σητείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου