Κυριακή 3 Απριλίου 2016

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ





ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

Η υπεράσπιση και τα δικαιώματα της αδύναμης ύπαρξης είναι δομικό και διαχρονικό στοιχείο του πολιτισμού μιας χώρας.

Οι αξίες αυτές οδήγησαν στην ίδρυση του Φιλοζωικού Συλλόγου Σητείας πριν από μερικά χρόνια από μια ομάδα ανθρώπων τους οποίους ένωνε η κοινή τους επιθυμία για την προστασία και τη φροντίδα των ζώων της περιοχής.

Πρόκειται για έναν εθελοντικό οργανισμό βασισμένο στο μεράκι και την όρεξη για προσφορά των μελών τους καλύπτοντας στην ουσία την απουσία της επίσημης πολιτείας στο συγκεκριμένο τομέα.


Πολλοί συμπολίτες μας θεωρούν εκουσίως ή ακουσίως ότι είμαστε μια “Υπηρεσία του Δημοσίου” φορτώνοντας στις πλάτες μας φορτίο που ανήκει αλλού. Η εθελοντική μας δράση όμως όλα αυτά τα χρόνια με προσωπικό κόστος σε χρόνο, χρήμα, οικογενειακή και επαγγελματική απουσία έχει αρχίσει δειλά να αποδίδει καρπούς.

Αντιμετωπίσαμε από την αρχή το τεράστιο ζήτημα των αδέσποτων ζώων που έτεινε να γίνει κοινωνικό πρόβλημα. Απέναντι στην ασυνειδησία κάποιων συμπολιτών μας που θεωρούν τα νεογέννητα κουτάβια και γατιά αντικείμενα απόρριψης στους κάδους και τους δρόμους της πόλης μας, προσπαθήσαμε με συνεχής ενημερώσεις και παρεμβάσεις να περιορίσουμε ως ένα βαθμό το παραπάνω φαινόμενο.

Δημιουργήσαμε με τη βοήθεια του Δήμου το καταφύγιο των αδέσποτων σκυλιών στα παλιά σφαγεία της πόλης όπου περιθάλψαμε και στειρώσαμε εκατοντάδες ζώα. Καταφέραμε τα τελευταία πέντε χρόνια να δώσουμε για υιοθεσία πάνω από 350 ζώα, αριθμός που θα μπορούσε να έχει λύσει ή τουλάχιστον να μειώσει σημαντικά το πρόβλημα των αδέσποτων σκυλιών στην πόλη. Δυστυχώς όμως κάποιοι δε θέλουν ή δεν μπορούν να κατανοήσουν το αυτονόητο: “στειρώνω το ζώο μου και δεν το εγκαταλείπω στο δρόμο”.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται καθημερινά. Χρειαζόμαστε όμως την ηθική και υλική συμπαράσταση σας ώστε να βελτιωθεί η ζωή όλων των υπάρξεων της πόλης μας.


www.sitia_animal_rescue.gr

f/b Filozoikos Syllogos Sitias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου