Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Ενημερωτική διημερίδα στη Σητεία για τον σακχαρώδη διαβήτη

Το Εθνικό κέντρο Έρευνας, Πρόληψης και θεραπείας του Σακχαρώδη διαβήτη και των επιπλοκών του (Ε.ΚΕ.ΔΙ.) αποτελεί κοινωφελές ίδρυμα εποπτευόμενο από το Υπουργείο Υγείας.
Μεταξύ των κυρίων αρμοδιοτήτων του, περιλαμβάνεται η διαμόρφωση Εθνικής Πολιτικής για την αντιμετώπιση της σύγχρονης μάστιγας του σακχαρώδη διαβήτη σε ότι αφορά την έρευνα την πρόληψη και θεραπεία καθώς και των άμεσων ή έμμεσων επιπλοκών του.
Την τελευταία εικοσαετία το κέντρο αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Ελληνικού ιατρικού δυναμικού αλλά και του ευρύτερου κοινού σχετικά με τον σακχαρώδη διαβήτη.

Στο πλαίσιο αυτό για το έτος 2015 το κέντρο έχει αναλάβει τη διοργάνωση 3 ενημερωτικών ημερίδων για τον Οκτώβριο, μία εκ των οποίων θα διεξαχθεί στη Σητεία.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 στο Πολύκεντρο Σητείας.
Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου και από 10:30-13:30 & 18:45-21:00 για τους γιατρούς και επαγγελματίες υγείας, ενώ
την Κυριακή 18 Οκτωβρίου από ώρα 10:30-14:00 θα ακολουθήσει ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό στον ίδιο χώρο.
Κατά την διάρκεια και των δύο εκδηλώσεων, οι διακεκριμένοι ειδικοί επιστήμονες που συμμετέχουν, θα ενημερώσουν με τον πλέον έγκυρο τρόπο τους πολίτες της Σητείας σχετικά με όλες τις σύγχρονες εξελίξεις γύρω από τον σακχαρώδη διαβήτη την πρόληψη και την αντιμετώπισή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου