Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡ...

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ»
ΣΗΤΕΙΑ, 19-20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 (Αμφιθέατρο Α – ΤΕΙ Κρήτης)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015
18:30 Προσέλευση – Εγγραφές Εισηγητών και Συνέδρων
19:00 Έναρξη Συνεδρίου – Χαιρετισμοί 1η Συνεδρία
Συντονιστής: Φραγκιαδάκης Γιώργος, Δρ. Βιολογίας, Αναπληρωτής Καθηγητής Τ.Ε.Ι. Κρήτης Εισηγήσεις:
19:15 Οι διατροφικές συνήθειες των Μινωιτών  Χρυσούλα Σοφιανού Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου Δρ. Thomas M. Brogan Αρχαιολόγος, Διευθυντής Κέντρου Μελέτης Ανατολικής Κρήτης – INSTAP
19:45 Κρητική Διατροφή: από την Αρχαιότητα στο Σήμερα Μαρκάκη Αναστασία
Δρ. Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια Κλινικής Διατροφής Τ.Ε.Ι. Κρήτης
20:05 Η Κρητική Διατροφή μέσα από τη ματιά του «άλλου». Συναντήσεις και διακρίσεις
Καβρουλάκη Μαριάννα Πειραματική Αρχαιολόγος – ερευνήτρια της ιστορίας της γαστρονομίας
20:25 Η αξιοποίηση της Κρητικής Διατροφής, της ιστορίας και του πολιτισμού της στο εξαγωγικό εμπόριο Καλαμπόκης Αλκιβιάδη Πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης
20:45 Συζήτηση 21.45 Λήξη εργασιών πρώτης συνεδρίας

Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015
09:30  Εγγραφές Εισηγητών και Συνέδρων 2η Συνεδρία
Συντονιστής: Πετράκης Νίκος, Επίτιμος Πρόεδρος και Ειδικός Σύμβουλος του Ο.Α.Σ. Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. Εισηγήσεις:
10:00 Το ελαιοτριβείο του 6ου αιώνα Π.Χ. στην πρώιμη πόλη του Αζοριά Καβουσίου
Δρ. Donald Haggis Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου της Βόρειας Καρολίνας
10:20 Λαογραφική προσέγγιση της Κρητικής Διατροφής Αικατερινίδης Γεώργιος
Δρ. Λαογραφίας, τ. Δ/ντης Ερευνών Κέντρου Λαογραφίας Ακαδημίας Αθηνών
10:40 «… Μʼ οφτό κριάς και μʼ οματιές κι αγνάτες μυζηθρόφτες…»
Κρητική Διατροφή στον κύκλο του χρόνουΨιλάκης Νίκος Δημοσιογράφος, Συγγραφέας
11:00 Τα ξεχασμένα ψυχανθή της διατροφής των Κρητών Ψαρουδάκη Αντωνία
Δρ. Γεωπονικών Επιστημών, Διδάσκουσα Τ.Ε.Ι. Κρήτης
11:20 Ξύγαλο, ένα παραδοσιακό προϊόν της Κρητικής Διατροφής Λαπιδάκης Νικόλαος Msc Τεχνολόγος Γεωπονίας, Διδάσκων Τ.Ε.Ι. Κρήτης
11:40 Δυνατότητες ανάπτυξης νέων φασματοσκοπικών τεχνικών στον ποιοτικό έλεγχο του ελαιολάδου Δρ. Ζαφειρόπουλος Βασίλης Καθηγητής Τ.Ε.Ι. Κρήτης
12:00 Η Καινοτομία στην Κρητική Διατροφή Φραγκιαδάκης Γιώργος Δρ. Βιολογίας, Αναπληρωτής Καθηγητής Τ.Ε.Ι. Κρήτης 12:20 Διάλειμμα – Μπουφέ ή Ελαφρύ γεύμα
13:15 Στρογγυλό τραπέζι με θέμα την αξιοποίηση της Κρητικής Διατροφής, της Ιστορίας και του Πολιτισμού της στον Τουρισμό και την Τοπική Οικονομία και Ανάπτυξη. Συμμετέχουν:
Νικολακάκης Γιώργος, Δρ. Κοινωνικής και Ιστορικής Ανθρωπολογίας, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης Πελεκανάκης Γιώργος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Μπαξεβάνης Γιάννης, Σεφ Πολυκάρπου Ανδρέας, Ξενοδόχος
14:15 Συζήτηση - Συμπεράσματα
15:00 Λήξη εργασιών 1ου Διεθνούς Συνεδρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου